Два клуба от Б група са застрашени да останат без лиценз

Грандовете могат да вкарат дублиращи отбори във В група

Два клуба от Б група са застрашени да останат без лиценз

Два клуба от Б група са застрашени да останат без лиценз за следващото първенство и така административно да се озоват при аматьорите, съобщи за БТА човек от БФС.

Единият от отборите е в челото на класирането, а другият е средняк. Отделно от това спорно е положението и с трети клуб, който обаче така или иначе се намира в зоната на изпадащите.

Ако двата клуба, които запазят статуса си по спортни критерии, но не получат лицензи, най-вероятно ще се стигне до попълване на Б група от клубове от В групите, които имат структура и гарантирано финансиране.
 
Със сигурност обаче очакванията са втора дивизия да бъде една и догодина в противоречие с ширещите се слухове за създаване на две втори дивизии. Както се знае, някои от водещите отбори в А група поискаха включване на техни дублиращи състави в Б група. Шест клуба изявиха официално желанието си за това.

Най-вероятно обаче изпълнителният комитет на БФС няма да приеме това желание. За сметка на това богатите отбори, които искат да пуснат резервите и младите си таланти в игрова обстановка, могат да подадат заявки за включване във В група.

Вторите състави на грандовете ще имат право и да влизат в Б група, и да изпадат в областните. Особено лесно това може да се случи в Североизточната и в Северозападната В групи, където БФС прави доста компромиси при попълването на дивизиите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки