Пирин Благоевград се завърна в професионалния футбол (СНИМКИ)

„Орлетата” ще играят в „Б” група след класика в дербито срещу Беласица

Пирин Благоевград се завърна в професионалния футбол (СНИМКИ)

Отборът на Пирин (Благоевград) се завърна в професионалния футбол!

„Орлетата” спечелиха с класическото 3:0 дербито срещу Беласица (Петрич) от XXVI кръг на Югозападната „В” футболна група.

Така те вече са недостижими на върха в класирането, защото четири мача преди края на първенството имат с 13 точки повече от втория в таблицата – Оборище (Панагюрище).

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ВЛИЗАНЕТО НА ПИРИН В "Б" ГРУПА ТУК

Днес благоевградчани доминираха през всичките 90 минути, като гостите не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на вратата, пазена за пореден път без допуснат гол от Бахтарлиев.

Въпреки категоричния резултат, самата среща бе трудна за зелените, които пренавити, в началните минути пропуснаха да решат двубоя рано рано. Още в 40 секунда Благов нахлу в наказателното поле и стреля опасно, но в гредата.



В 14-т минута съдията Костадинов пропусна категорична дузпа за нарушение срещу Златинов, но за това пък отсъди такава в 24-та минута, когато Сандев бе съборен в наказателното поле. В суматохата около отсъждането и протестите на гостите, Митушев бе изгонен с червен картон за обидна реплика срещу рефера. Самата дузпа пък бе пропусната от иначе отлично представящият се през този сезон Златинов.

Головете за Пирин паднаха през второто полувреме, като първи отбеляза нетипичният голмайстор в Попев, който ознаменувам добрата си игра през цялата година с това важно попадение в 64-та минута. Силите на гостите в защита рухнаха в този момента, като мачът се игра до края на една врата. Хаджииванов вкара прекрасно попадение в 72-та минута, след техничен удар в сглобката зад вратата на иначе пазилия добре в срещата Стоянов. Голът, който даде старт на празненството в зелено бе дело на Тасев, който се разписа в 87 минута.



Изключително щастливи бяха от ръководството и треньорския щаб на ОФК Пирин. Управителят на клуба Николай Петрунов бе лаконичен и честити на патерици рождения ден на градоначалника Атанас Камбитов, който според думите му допринесе най-много за възраждането на футбола в Благоевград.

Зад думите му застана и целия треньорски щаб, като старши треньора Йордан Самоковлийски бе много емоционален и щастлив от победата, като благодари на за невероятната подкрепа от трибуните на близо 3000 хиляди привърженици на Пирин.



Самият Камбитов бе също изключително щастлив от категоричната победа и още по-категоричното представяне на отбора през целия сезон, като не пропусна да отбележи, че Пирин няма нито една загуба. Кметът обеща орлетата да продължават да се развиват в правилна посока и в най-скоро време ще започне изграждането на козирка над сектор А.

"Апетитът идва с яденето, отборът го чакат още успехи", завърши краткото си интервю градоначалникът.

СНИМКИ ОТ ВЛИЗАНЕТО НА ПИРИН В "Б" ГРУПА ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки