Литекс се раздели с Йешич, спрягат Тоди и Балъков за поста /обновена/

Все още никой от ръководството на „оранжевите” не се е свързал със Светльо Тодоров, научи Novsport.com

Литекс се раздели с Йешич, спрягат Тоди и Балъков за поста /обновена/

Красимир Балъков и Светослав Тодоров са основните фаворити за поста старши треньор на Литекс, който стана вакантен след раздялата на "оранжевите" с Миодраг Йешич. Сръбският специалист довърши сезона, след като наследи своя сънародник Златомир Загорчич, който бе уволнен в края на март.

Тогава Йешич подписа договор до края на сезона с опция за удължаване с година и половина, но сега двете страни се споразумяха да се разделят по взаимно съгласие. Във втория си престой в ловешкия тим Йешич бе начело в осем мача и записа четири победи, две равенства и две загуби. Под негово ръководство „оранжевите” загубиха втората позиция от ЦСКА, но останаха в тройката и се класираха за Лига Европа.

Има голяма вероятност Йешич да продължи кариерата си в Саудитска Арабия. Предполага се, че той вече се е договорил с местния Ал Оруба, където ще замени тунизиеца Джамел Белкасем, който бе освободен заради слаби резултати. Ако 55-годишният Йешич оглави клуба, това ще бъде 24-ият отбор в треньорската му кариера. Той е работил в Сърбия, Тунис, Турция, България, Иран, Румъния, Черна гора, Либия, Китай и Саудитска Арабия.

Единствените два тима, в които Генерала се е задържал повече от една година, са Славия 2002-2004 г.) и ЦСКА (2004-2006 г.).
Наскоро самият специалист заяви, че е поставил своите условия пред ръководството и очаква решението на босовете, а то стана ясно в понеделник.

"Днес разговаряхме с Йешич и стигнахме до решение, че пътищата ни се разделят. Благодарим му за работата в клуба. До края на седмицата ще обявим името на новия треньор", заяви главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов.

Очакванията са до края на седмицата назначението на Светльо Тодоров да бъде потвърдено официално, твърди БТА. От сигурни източници обаче Novsport.com научи, че все още никой от ръководството на Литекс не се е свързал с бившия нападател.

Според непотвърдени информации от Литекс вече са се свързали и дори са стигнали до предварително споразумение с Красимир Балъков. Така или иначе всичко ще стане ясно до дни, когато от Ловеч обявят официално новия си наставник.

Нанков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Сърбин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки