Черно море и Берое закриват първия кръг в Стара Загора

Нови проблеми изскочиха пред треньора на "моряците" Александър Станков

Черно море и Берое закриват първия кръг в Стара Загора

Нови проблеми изскочиха пред треньора на Черно море Александър Станков. Специалистът няма да може да разчита срещу Берое на едно от новите попълнения Матиас Курьор. Това е поредният удар за специалиста преди гостуването в Стара Загора, тъй като наказани за двубоя са вратарят Георги Китанов, Димо Атанасов и нападателят Бакари.

Французинът Курьор бе гласен за титуляр на левия фланг, но жълтата му карта така и не пристигна. В щаба на варненци до последно таяха надежда, че ще могат да го използват. Испанският Уракан обаче не е изпратил документа и затова 26-годишният халф не замина с отбора за Стара Загора. В отсъствието на новото попълнение на десния фланг на атаката ще бъде използван Иван Коконов.

Треньорът Александър Станков е решил да пусне трима от дошлите през лятната пауза играчи. Под рамката на вратата се очаква да застане Илия Николов. Бившият вратар на Ботев Пд ще трябва да замести Георги Китанов. 28-годишният страж няма особено голям опит в елита. Той има само 13 мача в А група, като 10 от тях са за Спартак Варна, а останалите за Литекс (б.а. - не е пазил в елита от сезон 2008/09, когато бе при соколите). Другият вариант за поста - младокът Християн Христов, пък има само един мач миналия сезон.

В предни позиции се очаква повторен дебют за моряците да направи Симеон Райков. Крилото се завьрна на "Тича" след 6-месечен престой в Черноморец. Той ще стартира вляво на атаката. Малко по-напред пък ще бъдат позиционирани Георги Божилов и Мирослав Манолов. Последният, също както и Райков, ще даде старт на втория си период при моряците. До последно под въпрос за срещата ще бъде Михаил Венков, който имаше проблеми с контузия. Ако бекът не успее да се възстанови напълно, то Станчев ще застане вляво, а Живко Атанасов ще партнира на Котев в центъра на отбраната.

Двубоят между Берое и Черно море започва в 20:00 часа днес и няма да бъде излъчван по телевизията, а Novsport.com ще го проследи на живо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки