ФИФА пак ни разследва, подозира цял уреден турнир в Сливен

Световната централа има данни, че мафиоти купуват отбори, за да уреждат по-лесно мачове

ФИФА пак ни разследва, подозира цял уреден турнир в Сливен
Турнирът в Сливен, къ­дето преди години участва младежкият отбор на Зим­бабве, ще бъде разследван от ФИФА. Това обяви в Ха­раре шефът на сигурност­та на световната централа Крие Ийтън. Там той бе по повод на 162-страничния доклад на местната феде­рация за уреждането на ма­чове. В него има данни и за играчи, които са се появи­ли в Сливен. Тогава наши­те национали направиха 0:0 през първото полувреме и след това отнесохме африканците с 5:0.
 
„Всички сигнали в до­клада, които се отнасят до други федерации, ще бъдат проверени щателно. При­зовавам обаче участници­те в уреждането на мачове­те да си признаят, защото така могат да получат амнистия", категоричен бе Ийтън. До момента никой в Зимбабве не си е признал пряко за участие в догово­рени срещи.
 
Главен герой в доклада отново е сингапурецът Уилсън Радж, който в мо­мента лежи 2 години във финландски затвор. Около него изгоряха и осем зимбабвийски футболисти, които се подвизават във Финландия.
 
Властите в Тампере оба­че са учудени от бездей­ствието на родните власти около показанията на Уил­сън Радж. Унгарците вече са поискали официално да им бъдат предоставени всички документи по про­цеса и евентуално той да бъде предаден след излежаването на присъдата. Същото са направили и хърватите. Радж обяви, че има и българин в синдика­та му.
 
В затвора в Будапеща пък продължава да е съ­дията Колош Ландиел, който ръководи скандалната контрола на национа­лите с Естония, която за­върши 2:2. ФИФА я изтри от аналите си, защото бе доказано, че реферът е свързан с мафията и заради това е свирил 4 дузпи.
 

Според световната цен­трала проблемът с черно­то тото става все по-голям. Според ФИФА вече има данни, че хора, които са за­богатели от него, са започ­нали да купуват футболни клубове, за да си нямат про­блеми, и директно да нареждат на играчите какво да правят. В момента се разследвали няколко таки­ва случая в цял свят. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки