ФИФА пак ни разследва, подозира цял уреден турнир в Сливен

Световната централа има данни, че мафиоти купуват отбори, за да уреждат по-лесно мачове

ФИФА пак ни разследва, подозира цял уреден турнир в Сливен
Турнирът в Сливен, къ­дето преди години участва младежкият отбор на Зим­бабве, ще бъде разследван от ФИФА. Това обяви в Ха­раре шефът на сигурност­та на световната централа Крие Ийтън. Там той бе по повод на 162-страничния доклад на местната феде­рация за уреждането на ма­чове. В него има данни и за играчи, които са се появи­ли в Сливен. Тогава наши­те национали направиха 0:0 през първото полувреме и след това отнесохме африканците с 5:0.
 
„Всички сигнали в до­клада, които се отнасят до други федерации, ще бъдат проверени щателно. При­зовавам обаче участници­те в уреждането на мачове­те да си признаят, защото така могат да получат амнистия", категоричен бе Ийтън. До момента никой в Зимбабве не си е признал пряко за участие в догово­рени срещи.
 
Главен герой в доклада отново е сингапурецът Уилсън Радж, който в мо­мента лежи 2 години във финландски затвор. Около него изгоряха и осем зимбабвийски футболисти, които се подвизават във Финландия.
 
Властите в Тампере оба­че са учудени от бездей­ствието на родните власти около показанията на Уил­сън Радж. Унгарците вече са поискали официално да им бъдат предоставени всички документи по про­цеса и евентуално той да бъде предаден след излежаването на присъдата. Същото са направили и хърватите. Радж обяви, че има и българин в синдика­та му.
 
В затвора в Будапеща пък продължава да е съ­дията Колош Ландиел, който ръководи скандалната контрола на национа­лите с Естония, която за­върши 2:2. ФИФА я изтри от аналите си, защото бе доказано, че реферът е свързан с мафията и заради това е свирил 4 дузпи.
 

Според световната цен­трала проблемът с черно­то тото става все по-голям. Според ФИФА вече има данни, че хора, които са за­богатели от него, са започ­нали да купуват футболни клубове, за да си нямат про­блеми, и директно да нареждат на играчите какво да правят. В момента се разследвали няколко таки­ва случая в цял свят. 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки