Президентът на Спортист (Своге): И ние можем да кажем, че ЦСКА урежда мачове, но не го правим (аудио)

Христо Димитров е бесен от информациите, уличаващи отбора му в черно тото

Президентът на Спортист (Своге): И ние можем да кажем, че ЦСКА урежда мачове, но не го правим (аудио)

Президентът на Спортист (Своге) Христо Димитров е бесен от информациите, появили се в пресата, уличаващи отбора му в черно тото, поради което предвидената за 12 декември контрола с ЦСКА бе отменена.

 

По този повод Димитров сам пожела да се свърже с Novsport.com, за да изложи своята позиция по въпроса и да опровергае написаното по адрес на неговия клуб.

 

"Четох в пресата, че мачовете на Спортист били съмнителни. Контролата с ЦСКА бе валидна до обяд вчера, но изведнъж към 16 часа след като излязоха тези писания, "червените" се отказаха.", започна президентът на тима от Своге.

 

"Това са обвинения, които според мен са възмутителни. Обвиняват ни в неща, в които нашият отбор никога не е участвал и няма да участва. Според мен се води някаква политика да ни опетнят името и да ни злепоставят. Не знам дали в случая крадецът не вика дръжте крадеца.", многозначително заяви Христо Димитров.

 

"От три години в професионалния футбол сме винаги в центъра на събитията. Знаете какъв прекрасен бараж изиграхме с Нафтекс и влязохме в "А" група. Вярно е, че тогава не бяхме подготвени и изпаднахме, но миналата година участвахме в два баража, в които малко не ни достигна да влезем. Как може един отбор, който три години си е поставял високи цели и се стреми да бъде първи, да участва в такива неща." - каза още той.

 

"След като се пише навсякъде, за мен това е целенасочена атака. Някой може ли да ми обясни как така ще участваме в такива неща, след като сме на второ място, на три точки от първия и се борим да станем първи. Никога няма да участваме в такива неща.", категоричен бе Димитров.

 

Президентът на Спортист, заяви, че няма идея откъде е тръгнала информацията: "Преди Венци Стефанов ни спрягаше с такива неща, а сега и ЦСКА. По каква причина - не знам. Ще съберем управителния съвет и ще предприемем мерки, защото за мен това не е нормално. Ние имаме цел и искаме да влезем отново в "А" група, където ни е мястото. Днес изиграхме една прекрасна контрола с Миньор (Перник). Имахме идея да премерим сили със силен отбор, какъвто е ЦСКА, но тези писания и отказът да играем мача за мен не е професионално отношение."

 

"Защо визират точно нашия отбор?", недоумява Христо Димитров. "Преди беше Локо Мездра, а сега покрай тях и нас свързват. Какво общо има Мездра със Своге. Нека някой да стане и да каже кой мач е манипулиран. Лесно може да се подхвърли информация. И ние можем да кажем за ЦСКА или друг отбор, че има манипулирани мачове, но не го правим, защото не е нормално, след като няма никакви доказателства.", завърши президентът, който смята, че подобни информации омаломажават труда на футболисти и ръководители.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки