10 невероятни години за Pokerstars

Този месец най- популярната покер зала на планетата празнува своя 10-ти рожден ден.

10 невероятни години за Pokerstars
Този месец най- популярната покер зала на планетата празнува своя 10-ти рожден ден.

Първите игри в PokerStars са проведени през декември 2001. Популярният сега турнир World Championship of Online Poker (WCOOP) се провежда за първи път през 2002 – по това време включва едва девет турнира и предлага награден фонд от $800 000. В момента WCOOP е най-голямата ежегодна серия онлайн, чийто гарантиран награден фонд достига $50 000 000 през 2010 година.

Екшънът на масите достига  върховната си точка през 2003 година, когато играч-аматьор на име Крис Мънимейкър се класира за Главния турнир на World Series в сателит на PokerStars. Той печели Шампионата, с което слага началото на бума в онлайн покера. В рамките на няколко години PokerStars изпраща стотици квалификанти в Лас Вегас с надеждата те да повторят постижението на Мънимейкър и да си тръгнат с главозамайваща сума.

В допълнение към  въвеждането на невероятно успешните  онлайн турнири като Sunday Million (2006) и Spring Championship of Online Poker (2009), PokerStars също така запознава хората с покера на живо, благодарение на European Poker Tour (EPT), Asia Pacific Poker Tour (APPT) и UK & Ireland Poker Tour (UKIPT), в които се включват огромен брой играчи и се събират още по-големи наградни фондове.

Сайтът на PokerStars е дом на най-добрите покер таланти, включително на няколко световни шампиона, както и на още много играчи с невероятни успехи - доказателство, че в PokerStars се раждат истински покер таланти. Членовете на Team PokerStars Pro доминират и на сцената с турнири на живо с легенди като Даниел Негреану и световния шампион Джейсън Мерсие. 

Освен това PokerStars поставя  световни рекорди за най-голям брой играчи по едно и също време (над 300 000 играчи през 2009), най-голям брой участници  в турнир (149 196 през 2009) и най-много  раздадени ръце (над 70 милиарда към ноември 2011). На 4 Декември 2011 беше поставен нов рекорд, записан в книгата на Гинес – PokerStars беше дом на най-големия покер турнир в историята с 200 000 играчи. Сайтът е спечелил многобройни награди за софтуера си за игра и за своя отдел Поддръжка, освен това е дарил милиони за благотворителност. И това съвсем не е всичко. Предстоят следващите 10 години.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки