Кристиано Роналдо е новият стар кавалер на „Златната топка” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът спечели приза за втора поредна година, вече има три отличия

Кристиано Роналдо е новият стар кавалер на „Златната топка” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо спечели наградата „Златната топка” за 2014 година.

Голмайсторът на Реал (Мадрид) грабна приза за втора поредна година.

Португалецът бе с основна заслуга за спечелената от испанския колос десета титла от Шампионската лига и затова бе основен фаворит за приза. Той вкара рекордните 17 гола в 13 мача в най-силния клубен турнир, като се разписа и във финала срещу Атлетико (Мадрид).

През миналата кампания в "Ла Лига" той завърши на първо място при голмайсторите с 31 попадения в 30 двубоя, а през тази показателите му са 26 гола в 15 срещи.

Общо за 2014 година Роналдо има 61 попадения в 60 мача, както и четири трофея – Шампионската лига, Купата на краля, Суперкупата на Испания и Световното клубно първенство.

Искам да благодаря на всички, гласували за мен”, заяви Роналдо, след като получи "Златната топка" за трети път в своята кариера.



Отминалата година бе невероятна. Искам да продължа развитието си и да ставам по-добър с всеки изминал ден. Никога не съм си и представял, че ще спечеля тази награда три пъти. Ще опитвам да печеля повече титли и трофеи за моя баща, който ме гледа отнякъде, а за моя син ще се опитвам да ставам по-добър. Винаги съм искал да бъда един от най-добрите играчи в света, а това изисква много усилия”, допълни той.



Роналдо получи 37,66% от гласовете, оставяйки зад себе си Лео Меси (15,76%), вдигнал четири пъти най-престижната индивидуална награда, както и Мануел Нойер (15,72%), станал световен шампион с Германия това лято. В анкетата взеха участие 181 селекционери на национални отбори, 182-ма капитани и 181 представители на медиите.



При жените „Златната топка” спечели Надийн Кеслер (Германия). Германецът Ралф Келерман бе избран за най-добър треньор на женски тим, а доброволците в организацията на световното първенство по футбол през 2014 година в Бразилия спечелиха наградата за феърплей на ФИФА.

За треньор на годината бе избран германският селекционер Йоаким Льов. Негови подгласници са Карло Анчелоти (Реал Мадрид) и Диего Симеоне (Атлетико Мадрид).



"За мен е огромна чест да получа тази награда. Това е черешката на тортата в годината, в която станахме световни шампиони. Тези, които ме познават, знаят че тази награда не е моя, а на всички, които създадоха предпоставките и ни помогнаха да спечелим световната титла”, коментира той.

В идеалния отбор на ФИФА пък попаднаха трима световни шампиони с Германия, по двама представители на Бразилия, Аржентина и Испания, както и по един играч от Холандия и Португалия.


 

Ето и всички играчи в отбора на годината: Мануел Нойер (Германия), Тиаго Силва (Бразилия), Давид Луис (Бразилия), Серхио Рамос (Испания), Филип Лам (Германия), Андрес Иниеста (Испания), Тони Кроос (Германия), Анхел ди Мария Аржентина), Кристиано Роналдо (Португалия), Лионел Меси (Барселона), Ариен Робен (Холандия).



Съотборникът на Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид)  Хамес Родригес пък спечели наградата „Пушкаш” за най-красив гол с едно от попаденията си за Колумбия на Мондиал 2014 срещу Уругвай.
 

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки