Джордан напуска Литекс на 95%, призна Балъков

Треньорът на „оранжевите” доволен от отбора, очаква победа срещу Лудогорец в събота

Джордан напуска Литекс на 95%, призна Балъков

„Още в края на есенния полусезон  казахме, че  искаме да влеем свежа  кръв в редиците си, за да засилим конкуренцията в средата на терана и в нападанието.”

Това каза наставникът на Литекс Красимир Балъков, след като представи официално последните две зимни попълнения на „оранжевите”.

„Доволен съм от привличането на новите момчета. Жалко, че така се развиха нещата и те дойдоха в дни преди началото на шампионата. Нормално е да им трябва време да се адаптират към новата среда, да потренират повече със съотборниците си, да се синхронизират с тях… Дано стане  по-бързо за да разполагаме с най-доброто в  предстоящите важни мачове”,  допълни той.

„Пак казвам, че разчитаме на абсолютно всички в състава. Едни си заминаха, други дойдоха. Само времето ще покаже дали сме попаднали на точните футболисти. Нашата цел е да подобрим качеството си като отбор и индивидуалност на играчите, да сме по-силни и да печелим.

„За Джордан все още е рано да се коментира. Факт е, че той няма да бъде в групата за двубоя с Лудогорец. Всичко може да стане, но 95 процента се очаква той да стане собственост на друг клуб. Във футболния бизне с е така - идва, играе, показва качества и го продаваме. Що се отнася до Джаксън Менди, сега е моментът да му благодаря за направеното през 6-те месеца при нас. Клубът ни се раздели съвсем цивилизовано и без проблеми с него и всеки поема по своя път”, поясни наставникът на  ловчанлии.

“Момчетата очакват с нетърпение старта на първенството. Имат енергия и настроение. Не е тайна, че започваме с два мача срещу най-силния отбор у нас. Не ги делим двубоите по важност, нои сега приоритет ни е сблъсъкът в събота. Няма смисъл да казваме къде игра съперникът доскоро. Аз искам от моите футболисти да излязат със самочувствие, със заряд, да дадат всичко от себе си и да зарадват публиката. Ако Лудогорец са толкова по-добри от нас да спечелят, ок, но аз смятам,че имаме потенциал и реални шансове да се представим на ниво”, допълни легендарният български футболист.

"Съдийството по принцип не коментираме. Аз изгледах на живо реваншът между Лудогорец и Берое за Купата. Моят съвет към всички съдии, които свирят такива оспорвани двубои е да имат по-голямо внимание към ситуациите кой ка се свлича на земята. Лудогорец има хитри футболисти и реферите често им се хващат на триковете. Нека съдиите дават предимство на футбола и играта, а не на симулациите”, завърши Балъков.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки