Шоуто се завръща, Барса трябва да се доказва на "Бай Арена" (аудио)

Славният поход към най-високия връх в Европа продължава след едномесечна пауза

Шоуто се завръща, Барса трябва да се доказва на "Бай Арена" (аудио)

Шампионската лига се завръща след едномесечна пауза и отново ще радва зажаднелите за футбол от най-високо ниво запалянковци.

В 21:45 часа тази вечер всеки от нас ще има възможността да изслуша отново химна на най-силния клубен турнир, а след това два тима ще имат на разположение по 180 минути, за да покажат кой от тях е по-достоен да прескочи 1/8-финалите.

Фазата на директните елиминации винаги е гаранция за напрежение и истинско шоу, което стартира със сблъсъка между настоящия носител на най-ценното отличие и един от бившите тимове на Димитър Бербатов.

Байер Леверкузен – Барселона, 21:45 часа, „Бай Арена”

Носителят на трофея Барселона продължава защитата на титлата си с гостуване на германския Байер (Леверкузен). Соченият от мнозина за най-силен отбор в света пристига на "Бай Арена" за първи път от десет години.

През 2002-ра каталунците надвиха с 2:1, след като 13 месеца по-рано бяха отстъпили със същия резултат, на същия стадион.

Сега момчетата на Пеп Гуардиола ще трябва да убедят себе си, а и целия свят, че са достойни да станат първия клуб в историята на Шампионска лига, успявал да спечели два пъти поред трофея.

Те отстъпиха единствено пред Арсенал (с 1:2 в Лондон) в предишните си 20 мача от този турнир, докато Байер е с четири поражения в последните си осем двубоя от надпреварата, но почти загубиха титлата си в Испания.

„Аспирините” обаче са доста стабилни у дома и спечелиха седем от предходните си осем сблъсъка на „Бай Арена” в Шампионска лига.

Прогноза на Novsport.com: 2 с „над 2,5 гола”

Коефициенти на Tempobet.com: 7.50        4.33         1.41

Лион – АПОЕЛ Никозия, 21:45 часа, „Стад Жерлан”

Другият 1/8-финал тази нощ е не по-малко интригуващ, тъй като (изненадващо или не) в края на миналата календарна година Апоел Никозия се превърна в първия кипърски тим, достигнал до елиминациите на Шампионската лига. 

В Лион далеч не смятат мачовете за решени, а загубата в събота от Каен с 1:2 на "Жерлан" допълнително утежни обстановката.

С нов треньор и на практика без нови попълнения „хлапетата” вече са на финал за Купата на Лигата, продължават за Купата на Франция и се борят за място в Топ 3 на Лига 1.

Лион има проблеми в отбрана - Деян Ловрен почти сигурно е аут заради травма, а на негово място може да излезе 18-годишният Самуел Умтити като партньор на Крие.

Френският тим, който стигна полуфинал преди 2 сезона, не е падал у дома в елиминациите от 2007-ма година, когато склони глава пред Рома след 0:2.

Прогноза на Novsport.com: 1 с „под 2,5 гола”

Коефициенти на Tempobet.com: 1.48       4.00      6.80 

Спечелете 500 лева със своите знания и възможности! Можете да направите вашите предвиждания за крайните изходи от двубоите в ШЛ в играта на Novsport.com – „Прогнози”!!!

Наполи утроява заплатата на Кварацхелия

Грузинецът е считан за основния лидер на отбора

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки