Стойчо Стоев пред Novsport.com: Съдията знае, че мачът с ЦСКА е взривоопасен и ще съумее да се справи (аудио)

Наставникът на Миньор се надява двата отбора да не налеят оловото

Стойчо Стоев пред Novsport.com: Съдията знае, че мачът с ЦСКА е взривоопасен и ще съумее да се справи (аудио)
Старши треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев говори пред Novsport.com за възловия мач срещу ЦСКА от 28-ия кръг на „А” група. „Чуковете” ще се готвят до утре в Тетевенския балкан, за да избягат от шумотевицата преди домакинството в събота. 
 
- Какво е функционалното състояние на отбора? Имате ли проблеми с контузени футболисти преди този мач?
- Не. Добро е, всички са здрави. С настроение тренират.
 
- Нещо безпокои ли ви преди този мач? Вашият президент Никифор Вангелов изрази безпокойство от назначението на Таско Тасков. Вие имате ли подобни притеснения?
- Не, не. Не искам вече да говоря за съдиите. Така са решили. Съдията са го назначили. Предполагам, че ще се справи с двубоя. Все пак той показва, че явно е от тези надеждните млади съдии, на които ще се разчита за в бъдеще в българския футбол. Той знае все пак, че мачът има своята взривоопасност евентуално и ще съумее да се справи. Надявам се. Искам обективно да свири.
 
- На няколко пъти ваши футболисти, а и ръководство изразиха желание да победите ЦСКА на всяка цена, едва ли не. Има ли го това нещо все още. Ще се хвърлите ли за задължителна победа?
- На всяка цена силно казано. Но мисълта ми е, че в момента имаме отбор, който може да се противопостави на всеки отбор. Ние го показахме в това първенство, особено за силните отбори говоря. Мисълта ми е, че излизаме без притеснение, с уважение спрямо ЦСКА, защото са ЦСКА, но без никакво притеснение. Пък да стане добър двубой и ще видим какво ще се получи на терена. Но всеки уважаващ себе си отбор, трябва да излиза с мисъл да побеждава.
 
- Притеснява ли ви, че Карачанаков или Румен Трифонов се завръщат за ЦСКА в този мач?
- Не, не бих казал. Ние ако почнем да не искаме този да не играе, онзи да не играе, по-добре и ние да не играем. Създаде се малко напрежение около този наш двубой с ЦСКА. Надявам се напрежението в някаква степен да не скове футболистите на двата отбора и да не могат да покажат това, което могат като потенциал. Да стане добър двубой.
 
- Как премина подготовката в Тетевен и защо взехте решение да се уедините там?
- Решихме на спокойствие. Пак ви казвам, създаде се някакво напрежение спрямо този двубой и затова решихме да отидем, някъде да се отдалечим от шумотевицата, която се създаде. От тази гледна точка. Добри условия имаме тук.
 
- Мислите ли вече за лятната селекция, за подготовката? Работите ли в тази насока?

- Естествено. Но преди мача с ЦСКА малко сме ги стопирали тези неща, нека да мине този мач и вече другата седмица ще започнем да работим вече по-обстойно.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки