Пирин (Разлог) влезе в "Б"група

За Пирин (Благоевград) остава надеждата да влезе по административен път в професионалния футбол, съобщи кореспондент на Novsport.com

Пирин (Разлог) влезе в "Б"група

Отборът на Пирин (Разлог) ще играе в обединената "Б" група през следващия сезон, съобщи кореспондент на Novsport.com. Това стана факт след домакински успех с 4:2 над Марек и равенство 2:2 на Пирин (Благоевград) срещу Рилски спортист в Самоков.

Митко Димитров вкара два гола, а по веднъж се разписаха Тодор Пандев и Николай Раданов. За Марек попаденията реализираха Христо Габеров и Светльо Георгиев.

Така, кръг преди края на първенството в Югозападната "В" група, момчетата на Иван Стойчев са недостижими на върха с 90 точки, а Пирин (Благоевград) изостава на второто място с четири пункта. Затова и мачовете от последния кръг за двата тима стават протоколни. Пирин (Разлог) гостува следващата неделя на Чепинец (Велинград), а Пирин (Благоевград) приема Витоша (Бистрица).

В Самоков Пирин (Благоевград) завърши  2:2 с Рилски спортист. Домакините поведоха още в 3-ата минута с гол на Иван Гемеджиев,който се възползва от грешка в защитата на Пирин и направи резултата 1:0. След това обаче гостите от Благоевград отговориха подобаващо и стигнаха до обрат още преди почивката.

Първо, в 14-ата минута Иво Тренчев с глава засече центриране от фаул на Веселин Стойков за 1:1, а в 33-ата минута Веселин Стойков изведе Антонио Хаджииванов, който елегантно финтира стража на домакините Николай Чавдаров и вкара за 2:1.

В 65-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Пирин най-съобразителен се оказа Кирил Александров, който вкара за крайното 2:2.

Така за Пирин (Благоевград), който през зимата купи лиценза на Перун (Кресна), остава надеждата да влезе по административен път в професионалния футбол. Това може да стане, ако някой от отборите не получи лиценз за "Б" група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки