Тошко Алексиев стана най-добър реализатор и посрещач на Световната лига (снимки)

Георги Братоев пък бе определен за номер 1 при разпределителите

Тошко Алексиев стана най-добър реализатор и посрещач на Световната лига (снимки)
Българският национал по волейбол Тодор Алексиев, стана играчът с най-много индивидуални награди в тазгодишното издание на Световната лига, предаде репортер на Novsport.com. Тошко бе определен за най-добър реализатор на финалите на турнира, които се играха в софийската зала "Арена Армеец".

Втората награда бе тази за най-добър посречащ, като в тази класация българинът бе следван от друг наш национал - Теодор Салпаров. 
 
Наградата за най-добър разпределител, която е и най-взискателната позиция във волейбола, пък отиде при Георги Братоев, който замени Андрей Жеков, отказал се от националния отбор.
 


Най-добрият играч на турнира пък бе голямата звезда на Полша Бартош Курек.
 


За най-добър "пайпър" пък бе избран полякът Бартман Жбигниев, следван от кубинците Роландо и Йенри. 
 


Най-силният блокировач в тазгодишното издание на надпреварата пък е отново поляк - Марчин Можджонек, като втори в тази класация се нареди отново Тодор Алексиев. 

 
За най-добър изпълнител на начален удар бе избран американецът Клейтън Стенли, следван от брата-близнак на Георги Братоев - Валентин.
 


Най-добро либеро стана Игнашак Кржисжтоф, а след него се нареди българинът Теодор Салпаров. 
 
Най-силният "дигър" в тазгодишната надпревара пък бе отново Игнашак Кржисжтоф, а втори пак се нареди Теди Салпаров. 

 
"Когато гледаш разпределители като Загумни и ти дадат награда за най-добър на този пост, е трудно да повярваш. Наградата ми се струва нереална, признанието е невероятно и може да ми даде стимул да продължа напред. Нямам илюзиите, че съм най-добрият разпределител в света. Преди няколко месеца се възприемах като помощна част от българския национален отбор, който ще играе тук", каза щастливият Георги Братоев след получаването на наградата. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки