Ексклузивно: БФС официално извади "Ботев" от "А" група

Отборът отива в небитието на прага на 100-годишната си

Ексклузивно: БФС официално извади "Ботев" от "А" група

Българският футболен съюз официално извади отбора на ПФК Ботев 1912 от „А” група, предаде репортер на Novsport.com. При решението пред сградата на улица "Цар Иван Асен II" не присъства нито един фен на отбора. От актива на тима бяха извадени и 6 точки и така отборът остава с 1, ако това изобщо има някакво значение.


Спортно-техническата комисия към БФС прецени, че клубът не отговаря на изискванията на Наредбата, за да продължи участието си в първенството. Ботев Пловдив не е изплатил дължимите към футболната централа пари, не се е издължил на бившите си играчи и не разполага с 20 състезатели с професионални договори.

От тук до края на сезона съперниците на Ботев ще записват в актива си служебни победи с по 3-0. Резултатите на отбора от есента се запазват. Първият тим, който спечели служебни три точки, е Левски. Съгласно програмата "сините" трябваше да гостуват в Пловдив тази събота. 

Остава открит въпросът в коя група ще продължи участието си Ботев Пловдив през следващия сезон. БФС трябва да вземе допълнително решение за включването на "жълто-черните" в състава на Югоизточната "В" група. Възможно е Ботев или новият клуб, който ще бъде създаден, да се договори с някой от отборите в трета дивизия и да вземе неговия лиценз. При всички случаи феновете на славния тим, побеждавал в своята история грандове като Барселона и Байерн, няма да го гледат поне до лятото.

Припомняме, че още в 12,00 днес Novsport.com информира, че отборът със сигурност ще бъде изваден до часове. Така ерата "Димитър Христолов" достигна своя апогей в в 11-годишната си история. Отборът, който бе създаден преди 98 години, изживява една от най-големите си трагедии и апогея в управлението "Димитър Христолов". Славният отбор с невероятните привърженици ще посрещне своята 100-годишнина в най-добрия случай във втория ешелон на българския футбол. Там или във "В" група ще се намира отборът на 12 март 2012 г., когато хиляди фенове ще трябва да почетат празника на отбора.

Вижте визитката на ПФК Ботев ТУК
 
 

 

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки