Николай Костов: Имаме голямо желание да привлечем Неделев под наем (ВИДЕО)

Ботев започва с един нов и къса с петима, Генов се дърпа

Николай Костов: Имаме голямо желание да привлечем Неделев под наем (ВИДЕО)
Ботев (Пловдив) започна подготовка на Ивановден с един нов футболист – украинския защитник Игор Ощипко, а в същото време и клубът, и Тодор Неделев имат огромното желание да се съберат отново. Това разкри старши треньорът на „жълто-черните” Николай Костов на пресконференция преди първата тренировка на тима за 2016 г.
 
„Имаме един нов футболист, вчера беше обявен, това е Игор Ощипко”, каза Костов пред репортерите на „Коматево”.  
 
„Неделев имаме голямо желание да го привлечем под наем. Самият той има нужда от помощ. Той самият има голямо желание, разговарял е с Майнц и иска да се върне. Има надежда. За мен беше важно неговото желание.”
 
„За Игор мога да кажа, че е много добър футболист. Дано се адаптира бързо към нашия футбол. Хареса му базата, харесаха му терените, харесаха му условията. Надявам се, че ще пасне на отбора.”
 
„Има разговори с още няколко футболисти, но все още няма нищо сериозно. В клуба е сложна ситуацията, тъй като имаме стари задължения. Най-важно е изграждането на стадиона. Не трябва да изпреварваме събитията, защото не може да изградиш силен отбор, който да няма къде да играе.”
 
В същото време от клуба признаха, че се разделят с петима засега. Това са Пламен Николов, Владимир Айтов, Християн Казаков, Валентин Томов и Никола Марин.  
 
„Даниел Генов не приема да разтрогне по взаимно съгласие договора. Затова тренира отделно”, поясни Николай Костов.
 
Грегъри Нелсън е много добър футболист, неговият договор е до лятото. Но не можем да го заставяме. Ще му предложим нов договор и вече ако иска да остане, нека остане.”
 
Помолен да потвърди или отрече информациите за интерес към нападателя на Лудогорец Жуниор Кишада, Костов каза: „Не мога да кажа конкретно, но Кишада ми харесва, да. Аз не съм водил разговорите. Ако има такава оферта, не знам как ще стане това нещо със заплатата най-вече.”
 
„Лично от мен няма интерес към футболисти на Литекс.”

Наставникът на Ботев посочи основната цел през пролетния полусезон. „Нашата задача с футболистите е подобряване качеството на играта. Намираме вече общ език.”
 
„8-и сме, какво може да постигнем в този шампионат?! Ако вземем двама скъпи и не постигнем класиране за Европа, няма смисъл. Неоправдан риск.”
 
„Разбира се, че сме разговаряли с Румен Чандъров. Изясняваме бъдещето на клуба.”
 
„За първи път виждам толкова много играчи набор ‘96, ‘97. Няма как да развием тези играчи наведнъж. Затова търсим начин да им намерим отбори, където да ги наблюдаваме в игрови план”, каза още Николай Костов.  
 
В 14:00 представителният тим на Ботев ще проведе първото си занимание за 2016 г.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки