Министър Кралев: Очаквам до седмица да сме готови с проекта за Висша лига

"Не може да се очаква от държавата да пое­ме ангажимент за изграждане­то на всички стадиони"

Министър Кралев: Очаквам до седмица да сме готови с проекта за Висша лига

Министърът на спорта Красен Кралев говори пред ме­диите във връзка със създава­нето на Висша лига от лято­то. Той потвърди, че се рабо­ти усилено върху проекта и очаква да има конкретни ре­зултати в кратки срокове. ЦСКА ще бъде един от клубо­вете, които ще бъдат пока­нени, като ръководни факто­ри на армейците са провели няколко важни разговора в та­зи връзка през последните дни. Министър Кралев присъ­ства на награждаване на асо­циацията "Спорт за учащи", след което разговаря с журна­листите.

"Ако искат съвет от мен за Висшата лига - ще го дам. Ако поискат помощ от нас - ще я получат. Основната задача пред БФС и най-вече Изпълко­ма е така да подредят неща­та, че да излезем от ситуаци­ята, в която се намира бълга­рското първенство в момен­та. Обсъждаме Висшата лига с БФС, не сме спрели да общу­ваме. И очаквам до седмица да бъдем готови с проекта. След което той ще бъде представен на президентите и собствениците на футболни клубове, които да се запозна­ят в детайли. А след това ще го дискутираме и публично", коментира Кралев.

През последните дни на ня­колко пъти бе подчертано, че за осъществяването на Висша лига ще се наложи да има и подкрепа от общините. Идеята е те да съдействат за об­новяването на стадионите в по-големите градове в стра­ната. По този повод Кралев заяви: "Защо като се каже "държавата", се има предвид само "пари"? Някои ни казват: "Не ни давайте акъл, дайте ни пари". Държавата може да по­могне със създаването на на­редби и правила и като цяло с изготвянето на проекта за Висша лига. И където можем, ще помогнем със спортната структура в градовете. Но в същото време не може да се очаква от държавата да пое­ме ангажимент за изграждане­то на всички стадиони. Суми­те са много големи, а и доста голяма част от клубовете са взели съоръженията на конце­сия с ангажимент да правят инвестиции в тях. Така че не­ка не се чака всичко да дойде от държавата", добави Кра­лев.

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки