Левски замина за Сараево, няма да брани преднината си от първия мач (ВИДЕО+АУДИО+СНИМКИ)

"Ще търсим гола от самото начало", каза наставникът на "сините" при заминаването на тима

Левски замина за Сараево, няма да брани преднината си от първия мач (ВИДЕО+АУДИО+СНИМКИ)

Левски ще търси гол от първата минута при гостуването на Сараево и няма да брани преднината си от първия мач.

Това обяви при заминаването на тима тази сутрин старши треньорът на „сините” Илиан Илиев, съобщи репортер на Novsport.com.

Наставникът на един от трите български представителя във втория квалификационен кръг на Лига Европа поясни, че в евротурнирите един гол на чужд терен много трудно се връща.

По думите му това е по-добрият вариант, отколкото тимът да се брани, треперейки до края, защото така може да получим попадение и мачът да отиде в продължения. "Важното е ние да сме спокойни и концентрирани, ако тръгваме с притеснение е лошо”, каза Илиев.



Левски замина с чартърен полет за Сараево, където утре ще излезе в среща реванш от втория по сила европейски турнир, след като в първия дуел стигна до минимален домакински успех с 1:0.

По този повод Илиев заяви, че се надява възпитаниците му да подходят спокойно и концентрирано в срещата и да подобрят играта си в защита, защото, по думите му, именно това е било най-слабото звено на българите в първия мач. "Казах им, че защотата започва от нападението", разкри част от наставленията си младият специалист. 

Както е известно, наставникът на Левски няма да може да разчита на титулярния си централен бранител Ромей Ели, който в последния момент получи контузия и неговото място в групата бе заето от Сюлейман Диамутен. Илиев обаче намекна, че малиецът едва ли ще вземе участие в предстоящия двубой.

Със „сините” замина и ветеранът Христо Йовов, който обаче отива в Сараево само в качеството си на помощник треньор, тъй като получи травма в първия мач. Затова и групата на тима попълниха младите Антонио Вутов и Цветелин Тонев.





Докторът дойде вчера и ми каза, че има една лоша новина – двама отпадат от групата (Ели и Йовов), но и една добра вест. Така няма как да се сбърка състава, аз съм наясно с титулярите.

Имаше хора, които показаха старание по време на подготовката и заслужават да получат шанс
”, уточни наставникът на „сините”, който посочи още, че когато Сараево атакува разрежда доста линиите си и като цяло има проблеми в защита.

Този път обаче Илиев не бе толкова убеден дали съперникът ще промени тактиката си или ще играе, както в първия мач. "Готови сме и за двата варианта", увери той.

Мнението на мениджъра, че Левски обезателно трябва да търси попадение в Сараево сподели и главният мениджър на тима Дончо Донев.

Изпълнителният директор Иво Тонев пък заяви, че очаква много труден мач, но изрази увереност, че Левски е по-класният отбор.
„Не искам нищо да очаквам. Искам да се класираме”, лаконичен бе Тонев на летище „София”.

Цялото изявление на Илиан Илиев на летище София слушайте в прикачения звуков файл! 









Ето и групата на Левски за визитата в Босна:

Пламен Илиев, Ивайло Василев, Станислав Ангелов, Дъстли Мюлдер, Сюлейман Диамутен, Иво Иванов, Орлин Старокин, Александър Башлиев, Роман Прохазка, Христо Йовов, Антонио Вутов, Кристовао Рамос, Цветелин Тонев, Марсиньо, Владимир Гаджев, Жоао Силва, Симеон Райков, Агиаманг Опоку, Базил Де Карвальо.


А ето и видео от заминаването на Левски за Сараево:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки