Кирил Динчев прекрати кариерата си на 27 години

Динчев вече е част от треньорския щаб на ЦСКА

Кирил Динчев прекрати кариерата си на 27 години

Бранителят на ЦСКА Кирил Динчев взе решение да прекра­ти състезателната си кариера само на 27 години. Изненадва­щата новина дойде вчера при събирането на отбора на "Ар­мията". Доскорошният десен бек бе облякъл екип на треньор, а не на футболист и оттук на­сетне вече ще е част от щаба на тима. Той е назначен за по­мощник кондиционен треньор и ще има възможността да се учи от суперспециалиста Томас Нойберт. Очаква се немецът да проведе първото си занима­ние с ЦСКА днес в Тетевен.

Решението на Динчев не е изненада за Христо Янев. Бра­нителят се е подготвял за треньорска кариера от някол­ко години насам, а и в момента кара курсове в НСА. Така че е обмислял промяната от изве­стно време насам. Янев потвърди: "Кирил Динчев ще е помощник на Томас Нойберт. Той ще има възможността да трупа знания и ще е част от екипа ми".

Ако Динчев бе продължил със­тезателната си кариера, ще­ше да е резерва в ЦСКА, предвид че на неговия пост бе прив­лечен Станислав Манолев. В крайна сметка бранителят е решил, че няма смисъл да продължава с изявите си на те­рена, и е пожелал да се съсредо­точи само върху новото си поприще. Динчев изигра 60 шампионатни мача (с 1 гол) за Академик (Сф), 8 мача за Ботев (Bp), 6 за Литекс, 17 за македонс­кия Пелистер, 13 за гръцкия Аполон Арная и 21 за ЦСКА във В група. Той реализира и един гол за купата срещу Сарая (11:0), припомня "Тема спорт".

Новият кондиционен трень­ор на армейците Томас Ной­берт пък бе чакан в София вче­ра вечерта. Немецът идва от Стяуа, където е работил за последно с Лауренциу Регекампф. Заедно с румънеца бе и в Литекс през миналата есен. Нойберт все още не е разтрог­нал контракта си, но се очаква това да стане факт в следва­щите дни. Кондиционният спец е на 47 г., натрупал е бли­зо 25-годишен опит и се ползва с висок авторитет в своята област. Бил е част от 6 фут­болни клуба - Кайзерслаутерн в продължение на 3 години, Глория Бистрица, Конкордия, Ал-Хилал, Литекс и Стяуа.

В Пловдив: Ботев пуска в петък билетите за ЦСКА

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Стойчо Младенов: Вече колко години неудачно управление в ЦСКА

„Все се търсят оправдания, че не сме шампиони“

Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

"Червените" печелят над 2 точки средно на мач при специалиста

Ясно е бъдещето на Вион в ЦСКА

Дефанзивният футболист има 127 мача за тима

Нанков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Стамен Белчев: Реалната цел е купата

Разликата с Лудогорец е голяма, призна новият треньор на ЦСКА

Официално: ЦСКА изрита Ел Маестро и назначи Белчев

Вижте какво съобщиха от клуба

ВРЕМЕ Е ЗА ШОУ! Всичко или нищо за Левски и ЦСКА

Загуба може да доведе до катаклизъм в един от двата гранда

ЦСКА с ужасяващи новини за контузените

Вижте какво съобщиха от „Армията“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки