При отпадане Лудогорец трябва да търси треньор

Шампионската лига не търпи компромиси и изисква инвестиции

При отпадане Лудогорец трябва да търси треньор

Лудогорец излиза за мач за няколко милиона евро. Реваншът с Цървена звезда носи престиж, носи коефициент, носи слава, носи рейтинг и още какво ли не, но колкото и да го увъртаме, от този двубой зависи и съдържанието на клубната каса на Лудогорец. Обаче, забележете, тук не казваме дали от елиминацията или отпадането от Шампионската лига зависи бюджетът на клуба. Предполагаме, дори сме почти сигурни, че Кирил Домусчиев добре си е направил сметката как ще финансира клуба и при неуспех. За него по-скоро отиването на плейоф в този турнир, след което е гарантирано участие в групова фаза на Лига Европа, ще бъде нещо като финансов бонус. Може би тези пари ще бъдат като резерви относно следващи инвестиции в база и инфраструктура. Някой би си помислил, че ако Лудогорец елиминира Цървена звезда, собствениците ще отпуснат още пари за селекция. Което не е съвсем далновидно, като се има предвид, че извън евро-турнирите тимът от Разград няма резон да плаща свръхзаплати. Кешеру с 60 хиляди евро, Владо Стоянов и Светослав Дяков с по над 25 хиляди евро и между тях Марселиньо и Препелица с по 45 хиляди евро, и другите бразилци - и те някъде в този диапазон, и още, и още, и още -това за евротурнирите е в реда на нещата, но за българското първенство си е направо разсипия.

 

Откъдето и да го погледнем обаче, при такива футболисти Лудогорец няма как да не е фаворит за шампион. Първа професионална лига е едно от малкото клубни първенства в света изобщо, за което букмейкърите не пуснаха коефициенти за краен победител. При толкова класа, събрана на едно място, трябва наистина да си сериозен смелчага да си харчиш парите за залог за титла на Левски или ЦСКА. А ако някой си мисли, че Кирил Домусчиев този път ще остави някой от другите претенденти да вземе въздух, лъжете се. фактът, че Лудогорец отложи първия си мач с Берое за първенството, значи, че тимът от Разград ще коли и ще беси и на тихия фронт у нас. Гошо Дерменджиев има футболисти за два отбора в елитната група, обаче босът се застрахова отвсякъде - случайни грешки не трябва да се допускат. Треньорът можеше да пусне някои резерви на старта на шампионата, но не, няма как да има дори малко съмнение, не трябва да има никакви пречки, които да разколебаят отбора - сак-ън ЦСКА или Левски да не дръпнат на старта. Лудогорец просто не обича да изостава, да е в ролята на догонващ.

 

За да се стигне до такова парадоксално отлагане още в началото на сезона, когато играчите са свежи, или Гошо Дерменджиев не вярва във възможностите на футболистите си, или пък Домусчиев не вярва в потенциала на треньора и шефът е настоял първият мач с Берое да се състои по-нататък във времето. Което пък от своя страна ни води към прогнозата, че ако Лудогорец не отстрани Цървена Звезда, клубът от Разград ще започне бавно и методично да работи за реализация на идеята за смяна на треньора. Нищо против Дерменджиев, но, ако шефът му наистина иска да вдигне нивото осезаемо, то е необходим и специалист с друга визитка, с други възможности, с друго излъчване, и не на последно място - с друга заплата. Но този път Домусчиев трябва да ни зашемети с известно и доказано име, а не да се чудим Бруно Рибейро треньор ли е или рекламно лице на Драматичния театър. Някой такъв като Миодраг Божович, или друг сърбин, а защо не румънец, италианец... Ами няма да се получат нещата съблекалнята ти да е пълна със скъпи играчи, а на пейката да стои треньор, който получава в пъти по-малко и няма необходимия авторитет и харизма. Ясно е, че всичко в крайна сметка опира до късмет и стечение на обстоятелствата, но Домусчиев няма как да не знае, че всичко качествено струва много пари. И че един мач, който е с цената на няколко милиона евро, не търпи компромиси. Просто Шампионската лига си е Шампионска лига и там всичко трябва да е на топниво. 

 

Желю Станков, "Тема спорт"

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки