Локо (Пд) и Лудогорец сътвориха спектакъл на „Лаута” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Орлите” стигнаха до обрат, но не удържаха преднината си за 2:2

Локо (Пд) и Лудогорец сътвориха спектакъл на „Лаута” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Пловдив) и Лудогорец затвориха петия кръг на Първа професионална лига с истинско зрелище с много емоции, страсти и спорни положения. Двубоят, който се проведе на „Лаута” пред многобройна публика, завърши при равенство 2:2.

 

„Смърфовете” първи поведоха, след което шампионите направиха обрат, но не удържаха преднината си. Точката за домакините донесе резервата Симеон Райков от пряк свободен удар.

 

След този двубой Лудогорец зае шестото място с актив от 7 точки, а Локомотив е девети с 6. Сега предстои пауза в първенството, в която ще се изиграят световни квалификации. На 6 септември България прие Люксембург.

 

Лудогорец започна агресивно срещата. Футболистите на треньора Георги Дерменджиев действаха много активно и по двата фланга, но защитата на Локомотив успя да се справи с всяка ситуация.

 

„Черно-белите” не бяха приели играта в своята половина, а търсиха своите шансове. В 24-ата минута Мартин Камбуров показа на какво е способен. Домакините проведоха добра атака, при която Иван Горанов центрира към Дани Кики, той свали на капитана си с глава, топката тупна, след което Мартон нанесе страхотен удар и не остави абсолютно никакви шансове на Владислав Стоянов. Определено много зрелищен гол.

 

След това, в редиците на Локо (Пд) се повиши самочувствието и в играта им личеше спокойствие.

 

Емоциите също не липсваха. Върджил Мисиджан фаулира Горанов при атака на домакините, след което възпитаниците на Илиан Илиев наобиколиха съдията Станислав Ставров. Претенциите им бяха за жълт картон, но такъв не последва. За капак реферът спря атака на „черно-белите” със сигнала си, за да сложи край на първото полувреме, като и това предизвика върна от нецензурни реплики от трибуните по негов адрес.

 

От страна на Лудогорец също могат да имат забележки към съдията. При центриране в наказателното поле, Кишада бе дръпнат за фланелката от Вълчев, след като бразилецът бе скочил, за да отиграе топката. Нападателят се свлече на терена, но сигнал за нарушение и съответно дузпа не последва.

 

Лудогорец бързо успя да възстанови равенството – 9 минути след почивката. Вандерсон центрира пряк свободен, защитникът Игор Пластун се измъкна от защитата и с глава прати във вратата на Илко Пиргов, който бе излязъл много напред. Домакините поискаха засада, но такава нямаше.

 

След попадението домакините приеха играта в половината си и разчитаха на контри. Гостите Разград владее повече и разиграваха продължително. В 65-ата минута Кафу пусна много добър пас към Вандерсон в наказателното поле, той пое и шутира силно, но топката профуча покрай лявата греда на Пиргов.

 

Натискът си каза думата и в 73-ата минута влезлият като резерва Клаудиу Кешеру се превърна в герой. Разградчани проведоха много добра атака, при която Кафу изведе отлично Вандерсон в наказателното поле. Той се озова сам срещу Пиргов, но пусна към румънеца. Първоначално Кешеру не овладя добре, но все пак успя да се разпише от малък ъгъл.

 

Драмата обаче бе пълна. Друга резерва също се разписа. Симеон Райков стреля от пряк свободен удар, топката тупна коварно, отклони се от крака на Марселиньо и влетя в мрежата на Стоянов, който остана като препариран. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки