Лудогорец полетя, но Кавани и компания приземиха българския шампион след обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Моци изпусна дузпа в ключов момент и по-класният отбор взе своето

Лудогорец полетя, но Кавани и компания приземиха българския шампион след обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец загуби с 1:3 втория си двубой в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят от група "А", който се игра на стадион "Васил Левски", започна добре за момчетата на Георги Дерменджиев, които поведоха в 16-ата минута след попадение на Натанаел от свободен удар. До края на полувремето обаче френският шампион успя да върне едно попадение чрез Матюиди, който бе изведен по отличен начин от Марко Верати в 40-ата минута и не сбърка. 

 

През втората част Кавани даде аванс на гостите, а две минути по-късно капитанът Моци пропусна от бялата точка. В 60-ата минута Кавани вкара втория си гол и реши мача, фиксирайки крайното 3:1

 

Срещата започна равностойно, като гостите от Франция задържаха повече топката, а Лудогорец бе отборът, който се опитваше да играе на скорост.

 

Първият точен удар в мача бе на сметката на българските „орли”.  В 5-ата минута Мисиджан стреля, но Ареола спаси.

 

В 6-ата минута  грешка в защитата на Лудогорец позволи на Кавани да стреля от границата на наказателното поле, но топката премина на педя от сглобката на вратата. Пасът към Кавани пусна Ди Мария.

В 12-ата минута Лудогорец организира хубава атака, която премина през Кафу, Мисиджан и Анисе. Последният получи на границата на наказателното поле и стреля, но високо над вратата.

В 16-ата минута възпитаниците на Георги Дерменджиев стигнаха до попадение. Натанаел откри след прецизно изпълнен свободен удар.

В 24-ата минута българският шампион бе близо до отбелязването на второ попадение,  но ударът на Мисиджан с глава бе спасен от Ареола.

В 28-ата минута след продължителната атака на ПСЖ топката стигна до непокрития Лукас Моура, който стреля от границата на наказателното поле, а топката мина заплашително покрай плонжа на Стонояв, но излезе в аут.

 

В 40-ата минута ПСЖ изравни чрез Матюиди, който бе намерен от Марко Верати в наказателното поле, и не сбърка, за да изравни резултата. При попадението останаха съмнения за засада, но повторенията показаха, че такава няма.

 

Така двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

 

През втората част ПСЖ натисна сериозно своя съперник и още в 50-ата минута Ди Мария получи на границата на наказателното поле и елегантно се обърна, след което стреля, но топката премина над вратата.

 

В 52-ата минута грешка в защитата на Лудогорец позволи на Ди Мария да стреля от непосредствена близост, но Владо Стоянов спаси.

Минута по-късно Лудогорец отговори с бърза атака, преминала през Кафу и Марселиньо. Последният падна в наказателното поле на гостите, но чешкият съдия подмина ситуацията.

В 55-ата минута възпитаниците на Унай Емери стигнаха до пълен обрат в мача. Остро центриране на Ди Мария от свободен удар намери Кавани, който отклони с глава и топката влетя в мрежата - 2:1 за ПСЖ.

 

В 57-ата минута след разбъркване в наказателното поле на ПСЖ Марселиньо се добра до топката и бе съборен от Тиаго Мота, след което съдията отсъди дузпа.

 

Моци стреля от бялата точка, но пропусна. Слабият удар на румънеца бе париран от Арелоа.

Максимата, че когато не вкарваш, ти вкарват, се изсипа с пълна сила върху Лудогорец. Бърза контра организира ПСЖ, при която Лукас намери Кавани в наказателното поле. Нападателят стреля, а при удара топката се отклони в крак на защитник в зелено и влетя в мрежата зад Стоянов за 3:1.

 

В 67-ата минута ПСЖ бе много близо до четвърти гол, но Матюиди пропусна 100-процентово положение. Кавани подаде към Матюиди, който бе сам срещу Стоянов, но стреля встрани от десния стълб на вратата на Лудогорец.

 

Оттук до края нов гол не падна и Лудогорец загуби с 1:3 от ПСЖ.

В същото време в другия мач от групата Арсенал победи Базел с 2:0 и се изравни в класирането в група "А" с актив от 4 точки с ПСЖ, който е с по-добра голова разлика и е водач в групата.

 

Шампионска Лига 16/17, Група A

 

Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г.Р. Точки  
1 0 Пари Сен Жермен 2 1 1 0 4 : 2 2 4 Плейоф
2 1 Арсенал 2 1 1 0 3 : 1 2 4 Плейоф
3 1 Лудогорец 2 0 1 1 2 : 4 -2 1 УЕФА Лига Европа
4 1 Базел 2 0 1 1 1 : 3 -2 1

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


































ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки