Сензациите в пресата днес: Шеф в ЦСКА се представял за спецченге /обновена/

И още: Ако се отърве от Опоку, Левски взима Хюсеинович, Ботев (Враца) иска Тодор Чаворски, подозират Марсиньо за скрити годинки...

Сензациите в пресата днес: Шеф в ЦСКА се представял за спецченге /обновена/

 

"България днес": Шеф в ЦСКА се представял за спецченге

Търговският директор на ЦСКА Георги Павлов се забърка в нов грозен скандал. Бившият лекоатлет се е правил на спецполицай, като е развявал пред органите на реда подправена карта на МВР. Пишман документът бе донесен в редакцията на вестник „България Днес" от гражданин пожелал анонимност.

Вероятно, за да не попадне под ударите на закона, в подправения документ на врачанина Павлов е вписана служба в МВР, която на практика не съществува - "Вътрешна сигурност - Оперативно направление". Така единствената разлика между лъжата и истината е само една думичка. Законният орган е дирекция "Вътрешна сигурност".

На пръв поглед документът, издаден на името на търговския шеф на ЦСКА, е изряден. В него е положена снимка на Павлов, която е оригинална, а не преснимана на ксерокс от друг негов личен документ. Неистинският документ се допълва от точните три имена и ЕГН-то на Павлов. Проверка в ДАКСИ показа, че тези негови лични данни са съвпадат напълно. Менте документът е гарниран с подпис със син химикал и печат на упоменатата по-горе несъществуваща служба. Фалшификаторите са определили и длъжност на Павлов - "оперативен работник". 
 
В кожения калъф на менте картата му е залепена и полицейска значка с герба на МВР, на която пише буквално следното: "Република България - Национална служба "Вътрешна сигурност" (Н.С.В.С. - оперативно направление)".


"Национална служба "Вътрешна сигурност" в системата на МВР не съществува. Въпреки това картата на Георги Павлов ще бъде проверена внимателно. Възможно е лицето да се е опитвало да я показва, когато с автомобила си е спиран за проверка", коментира Валери Йорданов, начални на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). 

Висшият полицай припомни, че злоупотребата със символите и знаците на Министерството на вътрешните работи е престъпление и то се наказва от закона. Със случая се очаква да се заеме и Софийската районна прокуратура, която по компетентност разследва измамите и злоупотребите с подправени документи.

В последните години Георги Павлов беше замесен в множество скандали, които в момента нанасят срамни петна върху най-титулувания роден клуб. Според медийни публикации бившият лекоатлет има на сметката си присъди за измама, фалшифициране на документи и хулиганство. Той предизвиква и искрения смях на колегите си от Борисовата градина, когато паркира стария си "Мерцедес" S класа, в багажника на който е вградена газова бутилка с големината на бойлер за подгряване на топла вода.


„Тема Спорт:
Ако се отърве от Опоку, Левски взима Хюсеинович

Левски все още не се е от­казал от привличането на атакуващия халф на Сараево Саид Хюсеинович. За да се стигне до сделка обаче, „сини­те” ще трябва да освободят една квота в състава за чуж­денец извън Европейския съюз. В клуба се чудят какво да пра­вят с дошлия в тима с репу­тацията на ганайски нацио­нал Агиеманг Опоку, който постоянно е контузен.

От на­чалото на сезона Опоку има само един изигран мач със „си­нята” фланелка. Той започна ка­то титуляр в реванша срещу Сараево. В същата среща Саид Хюсеинович пък отбеляза два гола в мрежата на Пламен Илиев и на практика класира своя тим в третия квалифи­кационен кръг на Лига Европа за сметка на „сините”.

По-късно стана ясно, че след двубоя Хю­сеинович се примолил на Иво Тонев да го вземе в българския отбор. Поради липсата на свободна квота обаче до трансфер не се стигна.

Хюсеи­нович е звездата на Сараево. Той е изкарал 4 сезона в немс­ката Бундеслига с екипите на Кайзерслаутерн и Вердер Бре­мен. Ръководството на Левс­ки все още поддържа контакт с него и ще го привлече, ако скоро намери отбор на Опоку. В следващите дни Иво Тонев ще трябва да реши какво да прави с хронично контузена­та звезда.

Ако трансферът стане факт, това ще се отрази по­ложително на бюджета на „си­ните”, тъй като Опоку получава близо 20 хил. евро на месец, а Хюсеинович се разписва в Сараево срещу 1500 от евро­пейската валута.

Левски проявява интерес и към друг играч на босненците - Асмир Сулич. 20-годишното дясно крило е голямата на­дежда на Сараево и босненс­кия футбол и е младежки национал на страната си. Той остави отлични впечатле­ния с изявите си в първия мач на „Герена", а във втория отбеляза второто попадение във вратата на „сините”. За да бъде привлечен и той обаче, в отбора на Илиан Илиев трябва да се освободи още едно място за чужденец извън ЕС.

„Тема Спорт”: Ботев (Враца) иска Тодор Чаворски

Ботев (Враца) иска да прив­лече под наем юношата на Левски Тодор Чаворски. Талантливият нападател е част от мъжкия отбор на „сините”, но му е трудно да се наложи поради конкуренцията на Базил де Карвальо и Жоао Силва.



Младокът впе­чатли с изявите си по време на лятната подготовка и се отличи с едно попадение в контролите. От „Герена" смятаха да го преотстъпят на Монтана, като Тото до­ри проведе няколко трени­ровки с тима на Атанас Джамбазки.

След това обаче от "Огоста" се отметнаха от договорката и таранът отново се върна при „сини­те”.

Засега обаче е малко ве­роятно Чаворски да преми­не в Ботев Враца заради не­ясната ситуация около клу­ба. Почти сигурно той ще остане в Левски до края на полусезона.

"Труд": Подозират Марсиньо за скрити годинки

Афера със скрити от Мар­синьо години зрее в Лев­ски. Ошашавените „сини" вече се чудят как да си обяснят, че най-скъпо пла­теният футболист в клуба се оказва „пешеходец" без ди­намика в играта. А и без кла­са въпреки добрата визитка. И началниците вече си шептят, че нищо чудно всъщност десетката да е надхвърлил 35 години. Или поне така се движи и играе.

По паспорт Марсиньо оба­че е роден на 23 март 1981 г. в Петроландия (Бразилия) -град с 32 000 души населе­ние и 1 болница с 58 легла.

Във футбола нерядко ник­нат истории със скрита реал­на възраст на играчи, най-вече африканци, а също и от Латинска Америка.



За Левски култовата история е с Гарба Лавал, който пристигна през 2002-ра с богата биография и като лидер в националния тим на Нигерия. Получи 30 000 до­лара месечна заплата, а КПД-то му клонеше към ну­лата. По паспорт беше на 28 години, но по външност като мускули и бръчки - на поне 5 повечко. В Левски, вместо да се занима­ват с етническите осо­бености на африкан­ските племена, прати­ха детектив в Кадуна, в сърцето на Нигерия, за да му дири акта за раждане. И се оказа, че асът не е роден през 1974-та, а през 1967-а. Притиснат от фактите, Ла­вал прие скъсване на дого­вора през 2003-та.

За Марсиньо ситуацията все още е в сферата на подо­зренията. Но недоумението е сериозно. Засега не е за­действан само култовият запалянковски майтап, че фут­болистът бил сменен с брат му. Иначе - вярно, Марсиньо е бил с Робиньо в Сантос през 2004-та. Но е факт, че след силните години в „Маритимо" (Португалия) ната­тък - от януари 2010 г. - в АПОЕЛ играе двой­но по-рядко. Има 34 титулярни и 10 ре­зервни участия в шампионата за 2 се­зона и половина от общо 82 възможни мача. Футболисти

 

към 30 години обикновено играят повечко. Освен ако се контузват 1-2 пъти на сезон. Ако наистина Марсиньо е скрил години, то с него ще може да се скъса примерно през януари без щети за Левски, вместо да се пла­ща неустойка от 300 000 евро.

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

Българин герой за ЦСКА навръх 3 март (ВИДЕО)

Ранен гол помогна "червените", Берое игра 75 минути с 10 души

Феновете на ЦСКА към Ел Маестро: Подавай си оставката!

Специалистът хич не е долюбван от привържениците

Матай: Няма да се предадем в битката за титлата

Капитанът на ЦСКА бе разочарован след загубата срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки