Приказно начало не стигна на Лудогорец за сензация, Арсенал обърна от 0:2 до 3:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кафу и Кешеру вкараха два гола до 15-ата минута, но Арсенал обърна чрез Джака, Жиру и Йозил в самия край

Приказно начало не стигна на Лудогорец за сензация, Арсенал обърна от 0:2 до 3:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец сензационно поведе с 2:0 на Арсенал до 15-ата минута, но загуби с 2:3 пред 31 000 зрители на „Васил Левски” след късен гол на Месут Йозил в 87-ата минута. Така разградчани останаха с една точка, а добрата новина тази вечер е, че Базел също загуби в края срещу ПСЖ (1:2) у дома и също остава с една.

При първата визита на английския гранд у нас българският шампион направи мечтан старт с два гола на Кафу и Кешеру до 15-ата минута, но Арсенал бързо се върна в мача чрез Джака след асистенция на Йозил, който може би подаде извън очертанията на терена, а Жиру с глава изравни още преди почивката за 2:2. Вандерсон пропусна два пъти сам срещу вратаря в средата на втората част, а в 87-ата минута Месут Йозил финтира Борян, Моци и Паломино, за да обърне мача.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Лудогорец загуби окончателно шансове да играе в Шампионска лига през пролетта и ще се бори с Базел за продължаване в Лига Европа


Дерменджиев очаквано направи две промени и включи Милан Борян и Клаудиу Кешеру на местата на Владислав Стоянов и Върджил Мисиджан, което прати Джонатан Кафу на десния фланг. Венгер пък заложи на Оливие Жиру за първи път като титуляр този сезон, Аарън Рамзи се завърна след травма, а Карл Дженкинсън и Киърън Гибс получиха шансове от първата минута. „Топчиите” гледаха с едно око към неделното дерби с Тотнъм във Висшата лига и оставиха на Острова Уолкът и Бейерин, както и контузените Касорла и Монреал.



Обещаният от Георги Дерменджиев преди мача по-предпазлив подход след 0:6 в Лондон бе видим в началото. Арсенал разиграваше и търпеливо чакаше пролуки в зелената защита, докато българският шампион бе изоставил високата преса за сметка на по-голямата сигурност.



Арсенал започна преимуществено с акции по лявото крило и именно оттам премина първата опасна атака. Гибс продължи за Коклен, който намери Йозил и немският плеймейкър очи в очи с Борян стреля неочаквано слабо, а той лови.



Лудогорец показа убийствена ефективност, от която имаше нужда и поведе с първия си точен удар. Вандерсон центрира в най-опасната зона между защитата и вратаря от фаул вдясно, а Джонатан Кафу с левия крак обърна в далечния десен ъгъл с помощта на страничната греда за 1:0 и вдигна на крака „Васил Левски”.



Само три минути по-късно Джонатан Кафу развинти с финтове Киърън Гибс на десния фланг и достави идеално пред вратата, където за Кешеру беше лесно просто да обърне с крак в мрежата – 2:0 след 15 минути игра, огромен шок за гостите и мечтан старт за шампиона на България.



Големият опит на Арсенал в Европа и във важни мачове като цяло помогна на отбора да намали бързо, но останаха огромни съмнение, че голът на Гранит Джака в 20-ата минута беше нередовен. Месут Йозил получи пас вляво и от аутлинията центрира с левия крак, а Джака обърна в долния десен ъгъл за 2:1. Играчите на Лудогорец протестираха, че топката е напуснала очертанията на терена, но съдиите зачетоха гола.

Така и не стана ясно на 100% дали топката излезе в аут с пълния си обем или не.

Арсенал отново натисна и опитваше да захранва Жиру с високи центрирания, докато Лудогорец дебнеше за контри, а Вандерсон затрудни Оспина с фалцово центриране от корнер, колумбиецът все пак изби.

Месут Йозил беше оставен да се нагласи и да бие с воле от въздуха, Анисе следеше внимателно и застана на пътя на топката, за да избие с крак пред вратарското поле.

Това се оказа само предупреждение, защото в 42-ата минута Аарън Рамзи центрира отдясно, Борян излезе неразчетено и Оливие Жиру го изпревари, а после и прехвърли с глава към празната врата за 2:2.



Така след страхотни 45 минути футбол първата част приключи с четири гола и при реми, въпреки че Лудогорец водеше с два гола след четвърт час.

„Орлите” се защитаваха умело след подновяването на играта и до 60-ата минута нямаше нови голови положения пред двете врати. Час игра вече бе изминал, когато Паломино направи фаул на алармираща позиция пред наказателното поле, а Алексис Санчес не успя да прехвърли стената.

Лудогорец имаше две големи възможности да поведе отново, но и двете набързо бяха пропуснати от Вандерсон. И двата пъти разградчани хващаха именития си съперник на бърза контра и Марселиньо извеждаше сънародника си сам срещу вратаря, но Вандерсон първо насочи слабо в обсега на Оспина, а после си поведе лошо и колумбиецът имаше време да скъси ъгъла и да парира опита за прехвърляне.

Арсенал започна да се изнервя и това доведе до жълти картони на Коклен, Джака и Дженкинсън. Именно Джака по конец намери Алекис Санчес по земя в наказателното поле, но чилиецът по примера на Вандерсон не успя да овладее добре и Борян се хвърли, за да лови в краката му.

Йозил веднъж беше спрян със засада зад защитата, но три минути преди края това се повтори и вдигнат флаг нямаше, защото Моци покри германската звезда, а той прехвърли Борян, остави Моци и Паломино да се хвърлят на земята отчаяно, подмина ги и на празна врата отбеляза за 3:2, носейки пълния обрат за Арсенал.


ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Шампионска Лига 16/17, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Арсенал 4 3 1 0 9 10
2 Пари Сен Жермен 4 3 1 0 6 10
3 Базел 4 0 1 3 -6 1
4 Лудогорец 4 0 1 3 -9 1


Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки