Шефски син не спря Черно море да си тръгне с точка от "Лудогорец Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

7 точки между Лудогорец и Левски на върха при равни мачове

Шефски син не спря Черно море да си тръгне с точка от "Лудогорец Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отново рефер влезе в светлината на прожекторите в родното футболно първенство. Шефският син Никола Попов, чийто баща Антон Попов е началник в БФС, бе длъжен да покаже втори жълт картон на Даниел Георгиев от Черно море късно през второто полувреме на мача с Лудогорец, но преди това пожали играч на домакините и на практика наклони везните в полза на разградчани. В крайна сметка „моряците” се пребориха за 1:1 в Разград.  
 
Черно море, който не можеше да разчита на наказаните Георги Илиев и Александър Цветков, както и на контузените Уго Секо и Бакари, се представи много достойно на „Лудогорец Арена”, изравнявайки чрез Марек Кузма само три минути след откриващото попадение на Клаудиу Кешерю в 48-ата минута.
 
По този начин разликата между Лудогорец и Левски на върха е 7 точки при равни мачове и преди срещата на сините с Нефтохимик по-късно тази вечер.
 
Разградчани очаквано стояха по-добре на терена, но срещаха отпор пред границата на пеналтерията. Веднъж Лукас Саша беше оставен непокрит и пробва странична ножица, която не затрудни напускащия Черно море вратар Пржемисъл Коварж.
 
Може би най-добрата ситуация беше в 20-ата минута, когато Кафу стреля фалцово от границата на наказателното поле и въпреки че слънцето блестеше в очите на Коварж, той успя да избие в корнер.
 
След това Черно море погледна към вратата на Лудогорец  и можеше да открие при индивидуални грешки на Паломино и вратаря Борян. Но Иван Коконов се забави прекалено много в опита си да намери позиция за стрелба.
 
Точно преди почивката Коварж извади шут извън пеналта на Саша, а оставеният сам Ян Малик не успя да си спре центриране отляво на другата врата.
 
Три минути след подновяването на играта защитата на Черно море се пропука и Лудогорец откри резултата. Натанаел пресече подаване и центрира дълбоко в пеналта, там Кешерю се справи със Станчев и Терзиев, а ударът му не бе спрян и от шпагата на Венков за 12-ия му гол този сезон.

Черно море съумя да изравни много бързо – в 51-ата минута. Първо Романов би в обсега на Борян, а при следващата възможност резултатът бе изравнен. Центриране отдясно бе посрещнато от Марек Кузма, топката рикошира в Паломино и отиде в Коконов. Последният веднага пусна пред вратата и там Кузма засече от непосредствена близост за 1:1. Словакът вкара 5-ия си гол този сезон.
 
Лудогорец можеше да остане с 10 души в 62-ата минута, когато Натанаел разби носа на Иван Коконов при единоборство, но реферът Никола Попов реши да не си навлича гнева на домакините и извади само жълт картон.
 
Десетина минути по-късно Попов трябваше да вади втори жълт картон за Даниел Георгиев, който извърши пореден груб фаул. И всичко щеше да е наред, ако беше изгонил и Натанаел.
 
Въпреки това, Черно море удържа, а и имаше късмет при удар на Марселиньо, разтресъл напречната греда.
 
Лудогорец загуби точки за първи път на своя стадион за първенство този сезон и завършва есента с 47 от 18 мача.
 
Черно море си извоюва 4-ото място със своите вече 32 точки.
 


Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки