Берое и Локо (ГО) справедливо поделиха точките в изнервен мач под Аязмото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резерви бележат с удари от разстояние след почивката, заралии може да атакуват първата шестица през пролетта

Берое и Локо (ГО) справедливо поделиха точките в изнервен мач под Аязмото (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое и Локомотив (Горна Оряховица) завършиха изнервения си мач от последния есенен кръг при справедливо равенство 1:1.
 
След скучно първо полувреме под Аязмото Берое изненадващо, на фона на показаното дотогава, поведе в 64-ата минута чрез резервата Давид Манга. Домакините имаха основателни претенции за дузпа малко по-късно преди Локо (ГО) съвсем заслужено да изравни, като попадението им бе сходно – далечен изненадващ удар. Автор на гола стана също резерва – Владислав Узунов.
 
Берое ще зимува на 7-ото място и ще атакува първата шестица през пролетта. Локо (ГО), който можеше да търси и победата, остава 12-и с 18 точки.   

 
Локо заложи на изненадващ първоначален натиск и създаде ситуация още в 40-ата секунда, когато Кифуети проби отляво и можеше да шутира от непосредствена близост, но реши да подава и негов съотборник се размина с топката.
 
10 минути по-късно центриране отдясно не беше изчистено добре от беройската защита. Топката бе заложена буквално на крака на Бен Отман на дузпата, но изстрелът му почти не затрудни Макенджиев, който направо улови.
 
Берое се посъбуди и до почивката контролираше събитията на терена. Най-чистата възможност се откри пред Охене, чийто удар в долния ъгъл от границата на пеналта беше спасен от Николай Банков.


 
Второто полувреме започна с претенции за дузпа отстрана на Локо (ГО). Курьор шутира на два пъти от линията на наказателното поле, като при втория опит топката случайно срещна ръката на стоящия на дузпата Георги Динков, без каквато и да било умисъл да има в действията му. И реферът логично подмина ситуацията.
 
В 55-ата минута гостите разиграха с по едно докосване, но Симеон Мечев от точката на дузпата прати високо над вратата, а ситуацията беше много изгодна.  

 
Като от нищото Берое поведе в резултата в 64-ата минута. Резервата Давид Манга, който донесе победата над Локо ГО в първото завъртане, отново се разписа във вратата на железничарите. С премерен удар с левия крак от разстояние играчът от ЦАР заби в долния ляв ъгъл, отбелязвайки втория си гол този сезон.


 
Пет минути по-късно Берое можеше да получи право на дузпа. Шут на Божилов пред вратарското поле срещна ръката на хвърлилия се на шпагат Керчев. И ако и тук беше неволно, то този път топката просто отиваше във вратата и това може да се брои за спрян голов удар.

 
Локо се възползва от разконцентрираните действия на домакините и веднага създаде контра, но Иво Иванов се намеси решително при завършващия пас на пробилия Кифуети.
 
Друга резерва – Владислав Узунов, изравни резултата в 75-ата минута, когато пробва късмета си от разстояние и порази мрежата на Макенджиев с помощта на гредата. Халфът се разписа само 4 минути след появата си в игра.

 
До края гостите всичко можеше да се случи, но равенството бе най-закономерният резултат. Берое се изравни по точки с градския съперник Верея (по 23), като го задмина. Разликата с първата шестица е 5 точки, но може да се увеличи.
 
Локо ГО, който направи солидна селекция през есента, остава само с една победа навън този сезон и остави зад себе си единствено Нефтохимик и Монтана.
 

 

 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки