Ултиматум към ЦСКА: До петък да сте напуснали "Армеец"

Това няма как да се случи - нито искаме, нито времето ще ни стигне, отсече Александър Попов

Ултиматум към ЦСКА: До петък да сте напуснали "Армеец"

Ръководството на волейболния ЦСКА е получило ултиматум да напусне зала "Армеец" до края на работната седмица. Пред „Тема Спорт" директо­рът и треньор на мъжкия тим на червените Александър Попов призна, че от "Со­фия Тех Парк" АД и министер­ството на икономиката са му предоставили три дни, за да изпразни съоръжението Това на практика означава, че армейците трябва да изне­сат всички уреди, които са в него, до петък късния следоб­ед.

"Това няма как да се случи. Нито искаме да напускаме за­лата, нито пък времето ще ни стигне, за да изпълним то­зи ултиматум", отсече По­пов. По-интересното в случая е, че от ведомството и в частност от държавното дружество отказват всякак­ъв диалог с представителите на ЦСКА. Оттам нито искат да подновят договора на клу­ба, нито имат намерение да отдават "Армеец" за по-дълъг срок, каквото е желанието на червените.

"Няколко пъти молим да се срещнем и да решим този проблем. Отсреща обаче не получаваме никаква реакция. Не само че ни гонят, но не ни дават възможност поне да седнем и да преговаряме. Тук не става въпрос за период от време или концесия, те изоб­що не ни искат там", каза още Попов.

Човекът оркестър в ЦСКА е категоричен, че съвсем ско­ро ще има ответна реакция от страна на клуба. Това ще се случи след двубоя на армей­ците с Амрисвил. Срещата от 1/16-финалите за Купата на CEV е на 11 януари в голяма­та "Арена Армеец" от 19:00 часа. По всяка вероятност в дните след нея или непосред­ствено след реванша в Швей­цария ще се проведе мащабен протест. Целта е да се даде максимална гласност за случ­ващото се с дома на над 200 от подрастващите волейбо­листи на ЦСКА. При положе­ние че "Армеец" вече е запеча­тана с катинар, то малките таланти на червените няма да има къде да тренират и подобно на редица други по-дребни клубове в столицата ще трябва да наемат училищ­ни салони за подготовка.

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки