Георги Дерменджиев: Жоао Пауло ни впечатли, ще вдигне още нивото си

В Китай влагат милиарди, но няма как да изместят центъра на футбола, смята треньорът на Аудогорец

Георги Дерменджиев: Жоао Пауло ни впечатли, ще вдигне още нивото си
Лудогорец вече започна зимна подготовка за срещите с ФК Копенханген от Лига Европа и битките от Първа лига. До момента „орлите" привлякоха двама нови играчи - Жоао Пауло от Ботев и Ренан дос Сантос от Авай, както си върнаха Александър Василев от Берое. Отделно от това, в щаба на Георги Дерменджиев вече има и нов член - германската легенда Бернд Дреер, който ще е треньор на вратарите. Дни преди да започне същинската и много тежка част от подготовката на Лудогорец, треньорът Дерменджиев се съгласи да даде интервю за „Меридиан Мач". В него той говори за предстоящия лагер в Турция, за срещите с ФК Копенхаген за нови попълнения, както и за дните, които прекара със семейството си в Китай.
 
- Г-н Дерменджиев, вече започнахте подготовка за пролетния полусезон. Съперниците ви в Турция сходни ли са като стил на ФК Копенхаген?
-Съперниците ни в проверките са подбрани с оглед на стила на ФК Копенхаген. Колкото до лагера в Турция, вече сме провеждали подготовка там - били сме на лагер в тези хотели, терените им са отлични, условията са много добри. Ще направим добра подготовка, нека футболистите са здрави, което е най-важното.
 
-Не ви ли притесняват атентатите, които окървавиха Турция в последните седмици?
-За момента няма отбор, който да се е отказал от своята подготовка в Турция. То и в Париж, и в Лондон имаше атентати. Господ да пази...
 
-Къса или дълга бе почивката за вас?
-С оглед на изтеклия полусезон, футболистите бяха пуснати в разтеглива почивка. Знаете, че румънците лятото нямаха почти никаква почивка заради участието си на Евро 2016. Бразилците също получиха по ден-два отгоре. Съобразили сме времето за подготовка така, че да бъдем в оптимална форма за ФК Копенхаген. Времето е малко и трябва да работим по-интензивно. Целият есенен полусезон беше много напрегнат, с класирането в групите на Шампионската лига, с излизането от тях, отделно от това имахме и тежки двубои в първенството. Сега вече сме всички заедно и започваме интензивна подготовка за пролетния полусезон.
 
-Следите ли случващото се във ФК Копенхаген. Добра новина ли е, че те  продадоха един от основните си футболисти - Томас Дилейни?
-Аз знам за тези неща, но това е само повърхността. Ние знаем тяхната подготовка, знаем колко контроли ще играят...
 
-А ще пратите ли хора да ги гледат?
-Да, ще имаме наши хора на техните контроли. Предполагам че и те също ще дойдат да гледат нашите. Нас ни интересува оттук нататък как се движат нещата във ФК  Копенхаген. Разбира се, ще гледаме мачове и назад във времето -от първенството, от Шампионската лига. Футболистите ни ще бъдат запознати детайлно с този съперник.
 
-Как се стигна до трансфера на Жоао Пауло?
-Той вече е адаптиран в България. Познава футбола, който се играе в Първа лига. Впечатли ни с изявите си в Ботев, с головете си. При нас ще играе със съотборници от по-висока   класа и според мен ще вдигне още  повече  нивото си. А той вече знае няколко думи на български, което е радващо.
 
- За заместник на Кафу или Вандерсон ли дойде той в Лудогорец?
-Не го вземаме за заместник на когото и да било. Той идва, защото ни впечатли. Ако се впише и помогне на отбора, ще е много добре.
 
привличането на вратаря Ренан дос Сантос означава ли, че някой измежду Владо Стоянов и Милан Борян ще бъде продаден?
-Взехме новия вратар за по-добра конкуренция. Няма да продаваме Владо или Борян.
 
-С колко футболисти най-много може да се разделите?
-Когато един отбор има цели, няма как да се раздели с много футболисти. Зависи от офертите, които ще дойдат, как ще ги одобрят собствениците, повече от един-два изходящи трансфера няма как да има.
 
- По тежък ли ще е пролетният полусезон за Лудогорец от есенния?
-Това   беше един интензивен период. Изключително ползотворен, но и натоварен. Той обаче бе ръководен на високо интелектуално ниво - от ръководство, от треньори. Ние изиграхме мачове за едно първенство само в рамките на няколко месеца. Освен резултатите, ние за този период нямаме сериозно контузен играч. Такъв единствено е Витиня, който пострада на мокър терен след единоборство със съперников играч.
 
-А може ли да имате проблеми с мотивацията в Първа лига, с оглед на участието на тима в Лига Европа?
-Аз го казвам няколко пъти това нещо - футболистите вече разбраха и играят равномерно в Европа и в първенството. Всички са амбицирани да продължим в Лига Европа, мотивацията вече е на много по-различно ниво. Играчите осъзнаха и, че когато играят тези международни мачове, ги гледа цял свят.
 
-По време на празниците бяхте в Китай, където сега се влагат милиарди във футбола. Имахте ли възможност да разгледате местни стадиони и да видите с очите си тази футболна революция?
-Мащабите между България и Китай са много различни. Да, видях стадионите. Имам приятели там - и българи, и китайци. В страната искат да направят нещо значимо и според мен най-вероятно ще го постигнат. Те са развиваща се държава, заради това е нормално да влагат такива пари и във футбола. Доколкото знам, тяхната цел е да бъдат домакини на световно първенство. Но като говорим за мащаби, само ще споменем, че един Пекин има 22-23 милиона жители...
 
-С тези огромни вложения, ще могат ли да изместят центъра на футбола от Европа или дори Южна Америка?

-Не, никога няма да могат въпреки всички вложения. 

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

СЛЕД ДУЗПИ: Лудогорец ликува със Суперкупата (ВИДЕО)

Двамата в мача на "Ивайло" бе голяма

Лудогорец и ЦСКА 1948 в спор за Суперкупата

Двата тима подновяват футбола у нас

Дерменджиев: Доволен съм от цялостното представяне на отбора

Треньорът на Лудогорец говори след контролата с Млада Болеслав

Лудогорец приключи контролите в Турция с равенство срещу корави чехи (ВИДЕО)

Разградчани завъртяха 1:1 срещу Млада Болеслав

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки