Пиоли обвини съдията за загубата: Имаше две дузпи за нас

Интер искаше две дузпи за намеси на Киелини и Манджукич срещу Икарди

Пиоли обвини съдията за загубата: Имаше две дузпи за нас

Треньорът на Интер Стефано Пиоли обвини съдията Никола Рицоли за загубата с 0:1 срещу шампиона Ювентус, който записа 28-ми пореден успех у дома.

Хуан Куадрадо отбеляза победния гол със снаряд извън наказателното поле след корнер, а Интер искаше дузпи за падания на Мауро Икарди при битки с Киелини и Манджукич.

„Ядосах се при гола, преди корнера, защото не заехме позициите, които трябваше и Куадрадо заплашваше да направи това от известно време. През първото полувреме имаше някои решения в наказателното поле, които ни ощетиха. Създадохме положенията, имаше две дузпи за нас през първото полувреме, а допълнителният съдия (на аутлинията) беше на 23 см”, оплака се Пиоли след мача пред Sky Sport Italia и Mediaset Premium.

Той обясни изпускането на нервите на играчите на Интер в края именно с тези недадени дузпи.

„Имаше напрежение след последния съдийски сигнал, така е, заради червения картон на Перишич, но и заради двете дузпи през първата част. Играхме наравно с Ювентус и създадохме положения, но спорните положения не бяха в наша полза. За това съжаляваме – че загубихме заради едно разсейване при гола и грешки, които не бяха наши. Това бяха важни моменти и бяха свирени само в едната посока”.

„Беше зрелищен мач с два отбора, които се бориха здраво и дадоха всичко. Не е лесно да вкараш срещу Ювентус и имаше ситуации, в които не взехме правилните решения. Уважихме Ювентус във всяка зона на терена. Преместих Д’Амброзио от единия на другия фланг, защото изглеждаше в най-добра форма да пази Куадрадо, а поставих Мурийо в зоната на Манджукич заради физическата му сила”.

След 9 поредни победи във всички турнири само за седмица Интер отпадна от Купата на Италия и загуби голямото дерби с Ювентус.

„За да станем наистина голям отбор, трябва да обръщаме внимание на всички малки детайли. Това представяне ни доказа, че сме добър отбор и сме на правилния път”, смята бившият наставник на Интер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки