Топузаков: Направихме разумна и премислена селекция

„Докато имаме теоретичен шанс, ще се борим за титлата”

Топузаков: Направихме разумна и премислена селекция

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков каза, че „сините” са направили разумна и премислена селекция през зимата. Той подчерта, че всичко, което е постигнато по време на подготовката в Кипър, трябва да се пренесе още в първия мач от Първа лига. Левски гостува на Пирин в Благоевград.

 

„Всичко това, което правихме в Кипър и в тази подготовка, трябва да го пренесем още в първия мач. В този тренировъчен процес, който почва с началото на пролетния  полусезон, ще има неща, които ще ги доработим и, естествено, ще трябва да ги усъвършенстваме”, каза той пред „Диема спорт”.

 

„Във всеки един мач трябва да подхождаме максимално концентрирани, ако искаме да извлечем пълния актив от точки. Ние уважаваме всеки един противник, същевременно не се плашим да играем и да налагаме нашия стил. Като качество на футболистите и сработеността, която имаме от есенния полусезон, би трябвало да надделяваме в мачовете”, добави наставникът на „сините”.

 

„Нашите възможности са спрямо футболистите, с които разполагаме. Най-удачният вариант е да се пробвам различни схеми на игра. Не искахме да повтаряме грешки от минали години да се вземе футболист на даден пост без да сме го проверили. Направихме една разумна и премислена селекция”.

 

„Заложено е в генетиката на Левски. Докато имаме теоретичен шанс, ще се борим. От нас зависи дали ще допускаме грешки, дали съперника допуска. Накрая на сезона ще видим какво сме си заслужили”.

 

Той добави, че ще се дава път на кадрите на Левски.

 

„Феновете ще видят една солидна защита, една гъвкавост и вариативност в атака, с добър контрол на топката”, каза още Топузаков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки