Берое разгроми 10 от Дунав (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Драконите" отстъпиха с 0:4 пред празните трибуни на "Лудогорец Арена"

Берое разгроми 10 от Дунав (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое разгроми като символичен гост Дунав (Русе). Възпитаниците на Ферарио Спасов се наложиха с повече от категоричното 4:0 в откриващия мач от 20-ия кръг на Първа лига. За убедителния успех обаче спомогна и червеният картон на Михаил Милчев в 58-ата минута. Допреди него, домакините изоставаха с 0:1. Двубоят се проведе на "Лудогорец Арена" в Разград. Трибуните обаче останаха празни, заради наказание на "драконите".

 

Двубоят започна ударно за гостите, които след по-малко от 180 секунди игра успяха да поведат в резултата. Карачанаков бе изведен сам срещу вратаря и с премерен удар прати топката в мрежата за 0:1. След полученото попадение, домакините опитаха да упражнят натиск, за да стигнат бързо до изравнително попадение. Те обаче така и не съумяваха да застрашат сериозно вратата на Берое.

 

„Драконите” се отчетоха само с далечен удар на Димов и коварно центриране на Карагарен. Чудесно разиграване с по едно докосване между футболистите на Дунав завърши с удар на Ндуйе Мойеци в близкия ъгъл, уловен обаче от Перниш. В следващите минути темпото на игра значително спадна. За това допринесоха и зачестилите нарушения, които сериозно накъсаха играта. Малко след като бе изминал половин час игра, Карагарен опита да изненада вратаря, стреляйки от фаул от изключителното малък ъгъл. Прецизно насочената топка, обаче „облиза” лявата греда. Вратарят на домакините пък направи и невъзможното, за да получи втори гол, но не успя. Той изпусна меко центриране, отиващо право в ръцете му. Защитникът Петър Патев все пак успя да изчисти в корнер. В ситуацията можеше да бъде отсъдена и дузпа, след като връхлитащият върху изпуснатото кълбо Мапуку бе задържан в наказателното поле. До края на полувремето двата отбора успяха единствено да си разменят по няколко неточни удара.

 

Втората част започна с възможност за гостите. Карачанаков стреля чудесно от фаул, но топката спря от външната страна на мрежата. Веселин Великов трябваше да извърши принудителна смяна, след като Юлиян Ненов получи травма в лявото бедро. Неприятните новини за наставника на Дунав следваха една след друга, след като малко по-късно отборът му остана с човек по-малко и получи два светкавични гола. Само в рамките на по-малко от три минути, всичко в мача бе решено. В 58-ата минута Милчев фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Мапуку, за което получи директен червен картон. Минутка по-късно Карачанаков изпълни перфектно отсъденото нарушение, удвоявайки аванса на тима си. След още 60 секунди самият Мапуку оформи класиката в резултата. Той бе изведен сам срещу Луков и промуши топката под плонжа му. Охене можеше също да се разпише, но ударът му от непосредствена близост бе избит с крак от Луков. Гредата също се оказа верен помощник на вратаря на русенци. Василев засече с глава центриране от фаул на Цонев, но топката се отби от напречния стълб. Дебютиралият за Берое Миле Салмикиви пък успя да се разпише 180 секунди след появяването си в игра. В 79-ата той бе изведен чудесно от Мапуку и с прецизен удар оформи крайното 4:0.

 

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки