Лудогорец заля Верея с бразилска вълна за едно полувреме и дръпна с 12 точки пред Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят завърши 4:0, съдийска грешка ощети гостите от Стара Загора

Лудогорец заля Верея с бразилска вълна за едно полувреме и дръпна с 12 точки пред Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец се завърна от европейската си авантюра в българския футбол с успех. „Орлите” победиха Верея в двубоя от 21-вия кръг на Първа професионална лига. Срещата на стадион „Лудогорец Арена” завърши при резултат 4:0, като всички голове паднаха през второто полувреме.

 

С този успех разградчани събраха 56 точки на върха в класирането и разликата с втория Левски стана 12 т. В събота „сините” направиха 1:1 с Локомотив (Горна Оряховица).

 

През първото полувреме Лудогорец създаде повечето опасни положения, като на два пъти Жуниор Кишада излезе на чисти позиции и стреля, но Иван Караджов, който изигра последния си мач с екипа на Верея, се намеси стабилно. Вратарят ще продължи кариерата си в Беларус в тима на Шахтьор (Солигорск). Той бе и с капитанската лента в този двубой.

 

Първата част на двубоя обаче ще се запомни със сериозната грешка, допусната от единия страничен съдия. В 40-ата минута Валери Домовчийски изведе много добре Селим Керкар в наказателното поле, той отправи силен удар, с който не остави шансове на Владислав Стоянов. Веднага обаче последва сигнал за засада, което напълно очаквано породи реакция от играчите и пейката на гостите от Стара Загора. При тази ситуация Педро Еуженио и Георги Андонов бяха малко зад защитата, но те вече се изтегляха, по никакъв начин не влияеха на положението, а освен това те се намираха на противоположна посока на паса.

 

В края на полувремето, в добавеното време,  Джонатан Кафу можеше да се разпише, но мерникът му бе неточен. Той проби в наказателното поле, копна топката, прехвърли Караджов, но и вратата.

 

Футболистите на Лудогорец започнаха агресивно второто полувреме и това имаше ефект. Натанаел напредна по дясното крило и подаде към Кишада, който обаче не успя да нанесе удар и отклони към Кампаняро, който бе оставен съм и с удар от движение се разписа. Топката първо се удари в дясната греда и след това влезе във вратата. Това бе вторият му гол през сезона.

 

Наставникът на разградчани Георги Дерменджиев направи две смени, като пусна в игра Върджил Мисиджан и Клаудиу Кешеру. Теренът напуснаха Кишада и Джонатан Кафу, като последният не остана доволен от решението и се ядоса – той направо се отправи към пейката без да поздрави съотборника си.

 

Това също даде резултат, като Мисиджан се отчете с асистенция за втория гол. Първо той получи от Марселиньо, след което отправи пас към далечната греда, където Вандерсон се хвърли и вкара.

 

Спорът в срещата бе решен в 80-ата минута. Тогава влезлият от пейката Жоао Пауло отправи мощен удар от границата на пеналта с десния крак – без никакъв шанс за Иван Караджов.

 

Бразилската голова самба продължи до края. Марселиньо се разписа за 4:0  минути преди края след ювелирен пас от страна на Натанаел.

 

Верея имаше своя шанс за почетно попадение. Валери Домовчийски стреля коварно в 85-ата минута, но Владислав Стоянов се намеси подобаващо – една ръка успя да избие в ъглов. 

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки