Българите – най-хубавото нещо в ЦСКА

Колко наши сънародни­ци страдат заради съм­нителните чужденци

Българите – най-хубавото нещо в ЦСКА

ЦСКА-София така и не успя да победи пловдивски отбор в ре­довния сезон – две ну­леви равенства с Бо­тев, загуба и реми, дошло след вратарска грешка с Локомотив. Не, че „червените“ иг­раха толкова лошо на „Лаута“, но там видях­ме двете лица на отбо­ра на Стамен Белчев. От едната страна бяха българите – Кирил Десподов, Антон Не­дялков, Стойчо Атана­сов, дори и Николай Бодуров. Всички те се хвърлиха здраво на „черно-белите“. Не се притесниха от опитни­те бойци в състава на Едуард Ераносян като Ванчо Траянов, Котев и Виданов. От другата страна обаче имахме чужденците. Кубемба, Рафа Перес, Пинто, Меркадо… Тези четири­мата не знаеха къде се намират. След силното начало на пролетния дял Руй Педро също дръпна ръчната и бе сред слабите на „Лау­та“. Единствените ле­гионери, които заслу­жават да играят в този отбор са Петрус Бумал и донякъде Густаво Кулма и Арсенио Нунеш. Всички други пра­вят само едно -изяждат хляба на никак не лошите млади българи в състава на „армейците“, повечето, от които, изградени в академията в Ловеч.



Само погледнете колко наши сънародни­ци страдат заради съм­нителните чужденци. Чорбаджийски не иг­рае заради Рафаел Пе­рес. Никола Колев не може да помирише те­рен заради Рубен Пин­то и Давид Шимао. Десподов дълго време търкаше пейката зара­ди Диого Виана през есента, а Александър Георгиев – заради някакви си Кубемби и Меркадовци. Милчо Ангелов също не може да хване ръка заради Каранга и Кубемба.



Ясно е, че трудно мо­же да се изгради силен отбор само от българи. Но ако ще играят чуж­денци, нека поне бъдат като тези в Лудогорец. Каза го и Боби Галчев, малко преди да бъде изхвърлен от първия състав на ЦСКА-Со­фия. Реално в момента само с 3-4 легионери -Бумал, Руй Педро, Кулма и от време на Арсенио, „червените“ също щяха да са на третото място. Но по­не щяха да са развили и калили в мъжкия футбол още повече Стойчо Атанасов, Ки­рил Десподов, Никола Колев, Милчо Ангелов, Александър Георгиев, Кристиян Малинов. Но не – почти всеки мач феновете на отбора трябва да гледат как Рафа Перес се спъва в топката, как Кубемба не може да я овладее или как Шимао прави нарушение след нару­шение.



Българите са светлия лъч в този отбор на ЦСКА-София. Целта на шефовете е, колкото се може повече фенове на автентичния отбор да припознаят този, който понастоящем до­макинства на „Българ­ска армия“. Но с тези чужденци, притежава­щи спорни качества, или поне не такива за отбор, който гони тит­ли и купи, привържени­ците със сигурност ня­ма да се върнат на ста­диона.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки