Михаил Вълчев: Публика се връща с добра игра в атака

"Левски страда от липсата на свежи идеи в нападение", каза бившият нападател и треньор на "сините"

Михаил Вълчев: Публика се връща с добра игра в атака

Бившият нападател и треньор на Левски Михаил Вълчев посочи, че на сините им липсват свежи идеи 8 нападение, но въпреки това могат да победят Ботев на "Герена".

"Двата отбора практикуват атакуващ футбол и мисля, че ще се получи интересен двубой. Левски при всички положения трябва да победи - още повече с оглед на последните резултати на тима. Един успех в пет мача е прекалено малко, а само с победи и нападателна игра отборът ще успее да привлече повече публика на стадиона. Предимството е на страната на сините и съм сигурен, че те могат да победят с разлика", каза Вълчев пред "Тема Спорт".

"Левски страда от липсата на свежи идеи в нападение, скритите пасове в коридор ги няма. Също така се забелязва и липсата на повече флангови атаки, които да завършват с центрирания в наказателното поле и създаването на голови ситуации. Проблем е и завършващият удар. Върху тези компоненти трябва да се наблегне в тренировките. Необходимо е да се играе по-бързо, да преобладават пасовете в дълбочина. Старши треньорът има за задача и да изчисти грешките в отбрана, допускани при статични ситуации, защото се видя, че от такива положения получаваме голове", добави още Михаил Вълчев.

"Бабатунде Аденижи е добър нападател, но прави впечатление, че винаги нещо малко не му достига. През пролетта има само едно попадение, което не е добре", заяви Вълчев. 


"През първите пет мача от началото на годината Левски не бе на нужната висота. Спечели двубоя с ЦСКА с малко късмет. Хубавото бе, че футболистите показаха характер в края на мача. След всяка среща казваме, че играчите трябва да се мобилизират, да покажат истинското си лице. А какво е то? Старши треньорът Николай Митов трябва да промени нещо, но ще го направи много трудно, защото играчите са същите от есента", завърши бившият таран на сините.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки