Българите – най-хубавото нещо в ЦСКА

Колко наши сънародни­ци страдат заради съм­нителните чужденци

Българите – най-хубавото нещо в ЦСКА

ЦСКА-София така и не успя да победи пловдивски отбор в ре­довния сезон – две ну­леви равенства с Бо­тев, загуба и реми, дошло след вратарска грешка с Локомотив. Не, че „червените“ иг­раха толкова лошо на „Лаута“, но там видях­ме двете лица на отбо­ра на Стамен Белчев. От едната страна бяха българите – Кирил Десподов, Антон Не­дялков, Стойчо Атана­сов, дори и Николай Бодуров. Всички те се хвърлиха здраво на „черно-белите“. Не се притесниха от опитни­те бойци в състава на Едуард Ераносян като Ванчо Траянов, Котев и Виданов. От другата страна обаче имахме чужденците. Кубемба, Рафа Перес, Пинто, Меркадо… Тези четири­мата не знаеха къде се намират. След силното начало на пролетния дял Руй Педро също дръпна ръчната и бе сред слабите на „Лау­та“. Единствените ле­гионери, които заслу­жават да играят в този отбор са Петрус Бумал и донякъде Густаво Кулма и Арсенио Нунеш. Всички други пра­вят само едно -изяждат хляба на никак не лошите млади българи в състава на „армейците“, повечето, от които, изградени в академията в Ловеч.



Само погледнете колко наши сънародни­ци страдат заради съм­нителните чужденци. Чорбаджийски не иг­рае заради Рафаел Пе­рес. Никола Колев не може да помирише те­рен заради Рубен Пин­то и Давид Шимао. Десподов дълго време търкаше пейката зара­ди Диого Виана през есента, а Александър Георгиев – заради някакви си Кубемби и Меркадовци. Милчо Ангелов също не може да хване ръка заради Каранга и Кубемба.



Ясно е, че трудно мо­же да се изгради силен отбор само от българи. Но ако ще играят чуж­денци, нека поне бъдат като тези в Лудогорец. Каза го и Боби Галчев, малко преди да бъде изхвърлен от първия състав на ЦСКА-Со­фия. Реално в момента само с 3-4 легионери -Бумал, Руй Педро, Кулма и от време на Арсенио, „червените“ също щяха да са на третото място. Но по­не щяха да са развили и калили в мъжкия футбол още повече Стойчо Атанасов, Ки­рил Десподов, Никола Колев, Милчо Ангелов, Александър Георгиев, Кристиян Малинов. Но не – почти всеки мач феновете на отбора трябва да гледат как Рафа Перес се спъва в топката, как Кубемба не може да я овладее или как Шимао прави нарушение след нару­шение.



Българите са светлия лъч в този отбор на ЦСКА-София. Целта на шефовете е, колкото се може повече фенове на автентичния отбор да припознаят този, който понастоящем до­макинства на „Българ­ска армия“. Но с тези чужденци, притежава­щи спорни качества, или поне не такива за отбор, който гони тит­ли и купи, привържени­ците със сигурност ня­ма да се върнат на ста­диона.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки