Ясни са датите за мачовете между Левски и ЦСКА

Програмата за плейофите се съставя по системата "Бергер"

Ясни са датите за мачовете между Левски и ЦСКА

След изиграването на XXV кръг от Първа професионална лига стана ясна и част от програмата на ЦСКА в плейофите.

"Червените" ще завършат редовния сезон на трета позиция, пише официалният им клубен сайт.

Програмата за плейофите се съставя по системата "Бергер", което означава, че на 8 април червените ще приемат на "Българска армия" четвъртия в крайното класиране от редовния сезон.

За момента не е ясно кой точно ще бъде първият съперник на ЦСКА, защото в последния кръг са възможни всякакви рокади между тимовете на Черно море, Локомотив (Пловдив) и Дунав.

Във втория кръг от шампионския поток на 15 или 16 април ЦСКА ще гостува на петия в крайното класиране. На 22 или 23 април на "Българска армия" ще гостува Лудогорец, а седмица по-късно е и първото издание на Вечното дерби в плейофите.

В него символичен домакин ще е отборът на Левски. На 6 май ще приключи и първото завъртане в шестицата с домакинство срещу шестия от редовния сезон.

На 13 май ЦСКА ще гостува на четвъртия, а на 17 май предстои междинен кръг, в който армейците ще приемат петия от редовния сезон. На 20 май възпитаниците на Стамен Белчев гостуват в Разград, където ще срещнат Лудогорец.

Второто издание на Вечното дерби е на 27 май, като в него домакин ще е ЦСКА. Сезонът приключва на 31 май (сряда) с гостуване на шестия от редовния сезон.

Според регламента на Първа професионална лига третият в крайното класиране ще играе допълнителен плейоф срещу победителя от втората осмица за участие в Лига Европа.

Това се случва само ако шампионът не спечели Купата на България. В такъв плейоф третият в Първа професионална лига е домакин.

В случай, че шампионът спечели и Купата на България, то в плейофа за Лига Европа участва четвъртият в крайното класиране, а третият получава автоматична квота. Четвъртият също е домакин на победителя от втората осмица. Плейофният мач за Лига Европа е само един и ще се играе на 4 юни.

БФС си запазва право на промени в датите на мачовете.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки