Бившият английски национал Уго Ехиогу почина след сърдечен арест

44-годишният бивш защитник е трикратен носител на Купата на Лигата, има и един гол за Англия

Бившият английски национал Уго Ехиогу почина след сърдечен арест

Бившият английски национал Уго Ехиогу почина на 44-годишна възраст след сърдечен инфаркт.

Бившият защитник на Астън Вила, Мидълзбро и Шефийлд Юнайтед припадна вчера на тренировъчната база на Тотнъм, където беше треньор на отбора до 23 години.

Ехиогу има 4 мача за националния отбор на Англия между 1996 и 2002 година. Той е получил медицинска помощ на място на базата на „шпорите” и после е бил откаран с линейка в болница.

Уго Ехиогу е родом от Хомъртън, Лондон. Юноша е на Уест Бромич, където прави и професионалния си дебют през 1989 година. После изиграва 237 мача в първенството за Астън Вила между 1991 и 2000 година. Следва трансфер в Мидълзбро, където играе седем години и записва 126 мача за първенство. В края на кариерата си носи екипа на Глазгоу Рейнджърс, а после и на Шефийлд Юнайтед.

Печели общо три пъти Купата на Лигата в Англия – два пъти с Астън Вила през 1994 и 1996 година и веднъж с Боро през 2004-а.


За Англия дебютира в мач срещу Китай през 1996 година. Вкарва единствения си гол за родината в контрола срещу Испания на „Вила парк” през февруари 2001 година.

След края на кариерата си става треньор и работи с Питър Тейлър при 20-годишните национали на Англия. През юли 2014-а става част от треньорския екип в академията на Тотнъм.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки