Обновеният ЦСКА с класика срещу Ботев (Враца) (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Червените" се скъсаха да пропускат, Венци Живков на косъм от линч на стадион "Славия"

Обновеният ЦСКА с класика срещу Ботев (Враца) (СНИМКИ+ВИДЕО)

Отборът на ЦСКА победи гостуващия на стадион „Славия” Ботев (Враца) с 3:0 в среща от 5-ия кръг на „А” група. „Червените” не посрещнаха врачани на собствения си стадион, поради ремонта на „Българска армия”.

 

Анисе откри резултата от дузпа в 26-ата минута, а в 62-ата отново той удвои аванса на "армейците". Крайният резултат оформи Антон Карачанаков в 80-ата минута.

 

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков изгледа на живо първата част на мача, но напусна стадиона на почивката под бурните освирквания на феновете.

 

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов най-накрая имаше възможност да използва новопривлечените футболисти, които няма картотеки в първите четири кръга от първенството. Домакините имаха пълно превъзходство през целия двубой и можеха да постигнат далеч по-изразителна победа, ако не бяха многото пропуски пред вратата, пазена от Михаил Иванов.

 

Тодор Янчев можеше да изведе своя тим напред още в 9-ата минута, но от непосредствена близост стреля в гредата.

 

В 26-ата минута Нилсон Антонио нахлу отляво в наказателното поле на Ботев, но бе спрян непозволено от бранител на гостите и главният рефер Ангел Баялцалиев не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Анисе, който хладнокръвно реализира, откривайки резултата.

 

Единственото по-опасно положение пред вратата на домакините бе силен удар на Флориано от около 20 метра, но Томас Черни се намеси блестящо и предотврати опасността.

 

„Червените” започнаха вихрено второто полувреме и можеха още в началните минути след почивката да натрупат сериозна преднина, но невероятни пропуски направиха Сержиньо, Крачунов и Карачанаков.

 

В 62-ата минута обаче Анисе не сбърка, засичайки с глава центриране на Сержиньо отляво.

 

Резултатът придоби класическо изражение десет минути преди края, когато Антон Карачанаков отбеляза поредното си красиво попадение.

 

По този начин отборът на ЦСКА временно се изкачи на шеста позиция в класирането с актив от 8 точки, докато тимът от Враца остава закотвен на дъното без нито един спечелен пункт.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки