Атанас Атанасов: Има 10 пъти по-добри българи от чужденците в нашия отбор

Това си е тумор, който си е в българския футбол, но нищо не мога да докажа, казва Орела за уговорените мачове

Атанас Атанасов: Има 10 пъти по-добри българи от чужденците в нашия отбор

Треньорът на Монтана Атанас Атанасов е изумен от решението на наставниците преди него и клубното ръководство да напълнят отбора с чужденци. Орела остана бесен от представянето на Монтана днес при загубата с 1:3 от Нефтохимик в първи бараж за оцеляване в елита.

„Много негативен резултат. Подигравка. Разочароващо. Не може с три изритани топки да получим три гола. Всяка изритана топка или пас зад защитата ставаше опасност, което е недопустимо за защитници, за чужденци. Сигурно от 70-80 метра изритани топки минават зад защитата и излизат нападателите сами. Едното беше при дузпата, при която вратарят също има вина, защото при това положение той трябва много по-рано да е излязъл. Никаква класа. Тия чужденци... има 10 пъти по-добри българи от потенциала на тези чужденци, които имаме. Но не са виновни само чужденците. Като цяло целият ни отбор безобразно представяне. Говорихме какво искаме - нищо не се получи.
Ние нямаме никакъв избор. Ние сме 14 човека като изключим юношите. Това е – 10 чужденци имаме в тях. Като група е това”, каза огорченият Атанасов след поражението.

Орела не изключва възможността играчи в сегашния отбор на Монтана наистина да са участвали в уговорени мачове. Такъв сигнал от УЕФА дойде за мача Монтана – Славия (3:4) от средата на април.

„Повлияло им  е /бел. ред. информацията за разследването/, тези футболисти са участвали в тоя мач със Славия. Аз не мога да взема отношение, има разследващи органи, които трябва да си свършат работата. Ако има наистина манипулация на тоя мач, трябва да се вземат мерки да се изкорени това нещо от българския футбол. Говорим си само повърхностни неща, а за мен това си е тумор, който си е в българския футбол. Това е мое мнение, не мога нищо да докажа. Щом има толкова говорене, толкова сигнали, сигурно има нещо. Има си хора, които трябва да направят така, че това нещо да излезе. С футболистите какво да говоря по тая тема... На мен ми е под достойнството да говоря за такова нещо. С професионални футболисти не може това да ни е тема на разговор. Не вярвам клуб, който държи на себе си, особено в лицето на Панайотов и г-н Живко (Златков) – кмета, някой да си помисли да прави такова нещо. Мисля, че още никой не е разпитан. От футболистите никой не е разпитван, нямам такава информация”, каза той.

Въпреки това, наставникът още вярва, че Монтана може да запази елитния си статут.

„Докато има мачове, има шансове. Реваншът с Нефтохимик също си имаме шансовете, но са много по-малки от един положителен за нас резултат. Има още два плейофа, смятам, че си имаме шансове”.

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки