Кметът Камбитов: Нека благоевградчани да решат дали да финансираме Пирин с 2,5 млн. лв.

Общината отдавна е изпълнила своите финансови задължения към клуба

Кметът Камбитов: Нека благоевградчани да решат дали да финансираме Пирин с 2,5 млн. лв.

"Готов съм да направим допитване до благоевградчани за бъдещето на ОФК Пирин (Благоевград). Не одобрявам демонстративното поведение от страна на футболисти и ръководство да обвиняват общината, че им бавим заплатите. Нищо не казват за изплатените им премии. Няма как да се осигурят толкова лесно 2,3 млн. лв. за отбора, както и още 300 000 лв. за поддръжката на стадиона.”

Това заяви днес кметът на община Благоевград - Атанас Камбитов, по повод отказа на футболистите да тренират по-рано през деня заради забавени заплати.

Той уточни, че общината плаща 700 000 лева, които са гласувани от общинския съвет. Цялата останала сума е от спонсори и телевизионни права.

"Досега съм успявал да намирам спонсори. Всички говорят, но никой друг не помага, само 2-3 фирми дават някакви суми. Винаги сме били коректни, отборът стигна до Първа лига, вече две години играе там. Преди две седмици дадохме 200 000 лева за учителите, още 200 000 лв. дадохме на онкоболницата. Откъде да намерим пари?! От бюджета на общината за училища и детски градини ли, за социални дейности ли, за онкоболницата ли?", попита риторично градоначалникът и призова ръководството на клуба да си върши работата.

"Ако общинският съвет гласува 2 500 000 лева за Пирин, колкото са нужни на отбора, тогава няма да има проблем, но всеки месец да се търсят всевъзможни начини за издръжката на Пирин е много трудна задача”, подчерта Камбитов.

Общината отдавна е изпълнила своите финансови задължения към клуба. Кметът увери, че се търси и ще се намери решение на проблема.

"Но с подобно поведение футболистите и техните ръководители ме провокират да направя допитване до благоевградчани, нека те решат дали да финансираме с 2,5 млн. лв. футболния клуб”, допълни Атанас Камбитов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки