Великов пред Novsport.com: За нас е голяма чест, че ще представяме България в Европа

"Иртиш е сериозен противник, ще опитаме да се забавляваме"

Великов пред Novsport.com: За нас е голяма чест, че ще представяме България в Европа

Треньорът на Дунав (Русе) Веселин Великов остана много доволен от факта, че в крайна сметка неговият отбор ще участва в квалификациите за Лига Европа.

Тимът се падна с казахстанския Иртиш Павлодар, воден от българина Димитър Димитров-Херо, а неговият колега Великов очаква труден сблъсък.

"За нас е голяма чест, че ще представляваме България в Европа. Да, наистина научихме в последния момент, че сме участници в жребия, но това не ни е попречило на подготовката. Готвим се по план. Отборът не е бил в евротурнирите от над 40 години, така че честта е изключително голяма", заяви Великов пред Novsport.com.

"Иртиш е един доста стабилен отбор, който от години участва в европейските клубни турнири. Според мен се спекулира, че имат финансови проблеми. Този отбор, доколкото знам, разполага с 20 милиона евро бюджет и нещата там са много сериозно. Може да забавят парите за няколко месеца, но после дават всичко. Не случайно и Херо е треньор там отдавна", допълни той пред нашата медия. 

"Надяваме се да представим достойно България. Ще играем на максимума на възможностите си в тези мачове. Моето желание е да елиминираме Иртиш, но в крайна сметка - каквото стане. Ще се забавляваме на терена, не губим нищо", каза още Великов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки