ЦСКА: УЕФА си позволява беззаконие, сезираме КАС с искане за незабавни мерки

"Ще защитим правото си на участие в Европа, срещу ЦСКА и неговите фенове е предприета незаконна кампания", пишат от "Армията"

ЦСКА: УЕФА си позволява беззаконие, сезираме КАС с искане за незабавни мерки

Бърза и остра реакция последва от ЦСКА по повод факта, че в понеделник, по време на жребия за Лига Европа, УЕФА размени "армейците" с Дунав и прати русенци срещу Иртиш на Димитър Димитров - Херо.

От "Българска армия" не са сългасни с това, че отборът бе изваден от жребия за първия квалификационен кръг на втория по сила международен клубен турнир в Европа и излязоха със становище, което Novsport.com публикува без редакторска намеса:

"Армейци, днес, буквално минути преди началото на жребия, УЕФА без никакво предизвестие извади ЦСКА от участие в Лига Европа. Клубът ще предприеме всички възможни мерки за защита на своите права и извоюваното на терена право на участие. Очаквайте по-късно подробно становище по днешните събития", съобщиха от Борисовата градина, а впоследствие публикуваха и обещаното становище, което отново предоставяме без редакторска намеса:

"Тази сутрин в Българският Футболен Съюз бе получено писмо подписано от Теодор Теодоридис главен секретар на УЕФА). В него г-н Теодордис се позовава на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отказва изключение от правилото за „трите години“. На това основание г-н Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се допуска до турнира Лига Европа, като на негово място, според УЕФА, ще играе ПФК Дунав Русе."

"Това писмо и позицията застъпена в него съставляват безпрецедента форма на недобросъвестно противоречие с позицията изразена от УЕФА в КАС от миналия петък. За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни мерки, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издаденият от БФС лиценз, и че счита ЦСКА за участник в турнира Лига Европа.  Към настоящият момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената  възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз."

"В процес е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни мерки, които взимат предвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява. Срещу ЦСКА, така и неговите привърженици, е предприета абсолютно незаконна кампания.

С уважение,
Първан П. Първанов
Джефри Кеслер
Дейвид Феер
Майкъл Степяк
"

Приложено можете да видите лиценза на ПФК ЦСКА, който е издаден от БФС на 29 май 2017 година:

"Лиценз за участие в Европейски клубни турнири на УЕФА

Лицензионната комисия при Българския футболен съюз удостоверява, че с решение от 29.05.2017 на Лицензионната комисия е издаден лиценз на футболен клуб "ПФК ЦСКА-София" за участие в Европейските клубни турнири на УЕФА, тъй като е изпълнил всички минимални критерии, установени в Наредбата за националното клубно лицензиране, издание 2016 г.

Валидност на лиценза: сезон 2017/2018 г.

Лицензиран стадион: Стадион "Българска армия", гр.София, бул."Драган Цанков" 3.

Съгласно решение на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г. "ПФК ЦСКА-София" не се допуска до участие в Европейските клубни турнири.

Съгласно чл.14, ал.7 от Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2016, ПФК ЦСКА-София може да участва с настоящия лиценз в националните първенства и турнири на БФС.

Настоящият лиценз не може да се прехвърля или преостъпва.

Лицензионната комисия може да отнеме лиценза предсрочно, когато футболният клуб нарушава изискванията или не изпълнява критериите на Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2016.

Председател на Лицензионната комисия
(подпис)
Град София, 29.05.2017"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки