Кокала пред Novsport.com: Раздялата не е по взаимно съгласие, хората, които разбират от футбол, виждат, че Локо (Пд) прави подвиг в момента (+АУДИО)

"Ако някой иска да направи нещо голямо, да ми се обади"

Кокала пред Novsport.com: Раздялата не е по взаимно съгласие, хората, които разбират от футбол, виждат, че Локо (Пд) прави подвиг в момента (+АУДИО)
Вече бившият старши треньор на Локо (Пд) Емил Велев се съгласи да говори с Novsport.com веднага след като бе уведомен от собственика Веселин Марешки, че вече не е наставник на „черно-белите”. Ето какво сподели той за нашата медия:
 
 
- Г-н Велев, защо се стигна до раздялата?
- Не знам, попитайте г-н Марешки.
 
- Не знаете?
- Не, не, той ми обяви на мен, че е заради слаби резултати. Но той много добре знае, че отборът е чисто нов. Старият, който беше, всичките си тръгнаха. Дойдоха нови футболисти, които са без подготовка и въпреки всичко, ние съумявахме да взимаме точки. От 8 мача, които сме изиграли, смея да твърдя, че в 6 от тях сме били по-добри от противника и сме изпускали победите, освен едната, която имаме срещу Миньор (Пк) - безапелационна. Срещу Черноморец можеше да победим, срещу ЦСКА можеше да победим, срещу Локо (Сф) можеше да победим. Единствено срещу Литекс вкъщи мачът беше много равностоен и завърши наравно, знаете. С Лудогорец се опитахме да се надигравахме с тях, което ако беше друг, щеше да се затвори в малката пеналтерия и да не излиза. Но ние се опитахме, даже им вкарахме и два гола. Единственият срив се получи във Враца, където отборът игра слабо. Това мога да кажа.
 
- Предполагам, че Вие се чувствате разочарован…
- По-скоро не, защото видях, че нещата много трудно могат да се оправят.
 
- Вие как усетихте промяната със собствеността и какво беше отношението на г-н Марешки и ръководството към Вас след напускането на Коко Динев?  
- Не искам да взимам отношение кой какво е казал и правил, тъй като отборът, когато беше Коко Динев, беше много по-стойностен от сегашния и това няма кой да го оспори. Според мен, ако бяхме с онзи отбор от преди два месеца и половина, може би в момента щяхме да сме в тройката с двойно повече точки, отколкото имаме сега, без да подценявам тези момчета, които са в момента. Те също се стараят и имат желание.
 
- Раздялата по взаимно съгласие ли е или просто Ви уведомиха?
- Не, аз съм сменен. Значи не е по взаимно съгласие. Аз не мога да се съглася, след като знам, че си върша добре работата и хората, които разбират от футбол, виждат, че това, което отборът прави в момента, е равносилно на подвиг.
 
- Оттук накъде, г-н Велев?

 - В момента съм си в София. Ще си почивам и ако има оферти, ще преценяваме дали да ги приема. Смятам, че хората знаят кой е Емил Велев и ако искат да направят нещо голямо, могат да ми се обадят. 

Интервюто с Кокала може да чуете в прикачения звуков файл!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки