Митов се надява на нов играч до края на седмицата

"Сините" търсят начин да се разделят със Симон Сандберг

Митов се надява на нов играч до края на седмицата

До края на седмицата Левс­ки ще се сдобие с поне още един нов футболист. В момен­та мислите на спортно-тех­ническия щаб на сините са на­сочени единствено към реван­ша срещу Хайдук от втория квалификационен кръг на Лига Европа (първият мач бе загу­бен с 0:1). Затова е малко веро­ятно попълнение да се появи на „Герена" преди срещата срещу хърватите в четвъртък. След това обаче сините ще осъществят трансфер.

Прио­ритет за треньора Николай Митов е взимането на цент­рален защитник и крило. До момента Левски подписа през лятото с десет футболисти, но нито един за тези позиции. В състава бяха привлечени вра­тарят Александър Любенов, бековете Иван Горанов и Ми­лош Цветкович, халфовете Ге­орги Ангелов, Васил Панйотов, Антонио Вутов, Нелуц Рошу и Жорди Гомес, и нападателите Жуниор Мапуку и Серджиу Буш. От тях само Любенов все още не е дебютирал.

Левски може да си позволи да прави такива трансфери, защото в края на миналия се­зон сините се разделиха с пове­чето си скъпоплатени футбо­листи. Освен това те прода­доха двама играчи в чужбина - Божидар Краев отиде в датс­кия Мидтиланд, а Мехди Бурабия в носителя на Купата на Турция Коняспор. За правата им в клубната каса ще постъ­пят около 950 хиляди евро. Въз­можно е в следващите дни да има развитие и по евентуална продажба на Франсис Нар.

Шефовете на Левски пък не са се отказали от опитите си да се разделят със Симон Санд­берг. Шведският бранител бе привлечен преди година, като за него бяха платени 200 хиля­ди евро. Сандберг обаче не успя да се приспособи. Той дълго време търкаше резервната скамейка, а през пролетта по­лучи контузия в коляното, от която още се възстановява. 23-годишният защитник изиг­ра едва 7 мача за Левски - 5 в Първа лига и два за Купата на България. За една година той е струвал на клуба около 1 мили­он лева - Симон е от най-скъпоплатените.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки