Сензациите в пресата: Дерменджиев излита при отпадане от Жалгирис

Херо и двама чужденци варианти за Лудогорец

Сензациите в пресата: Дерменджиев излита при отпадане от Жалгирис

Сензациите в родната спортна преса на 17 юли, понеделник, 2017 година:

Тема спорт: Дерменджиев аут при отпадане от Жалгирис

Реваншът с Жалгирис от втория квалификационен кръг на Шампионската лига може да се окаже от решаващо зна­чение за бъдещето на старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев. Двубоят с пър­венеца на Литва е в сряда от 21:00 часа в Разград. В първа­та среща орлите загубиха ка­то гости с 1:2 и ако отпад­нат, това почти сигурно ще коства поста на Дерменджи­ев. Индикациите за това са предостатъчно.

Опитният специалист вече няма контрол над съблекалня­та, като е изпуснал и чужден­ците. Именно това бе основ­ният му коз в работата досе­га - разбирателството с бра­зилците. Вече обаче нещата са излезли извън релси.

Мачът с Жалгирис, а и някои от проверките по време на лагера в Австрия подсказаха за известно напрежение. Фак­тът, че Вандерсон не подаде ръка на Дерменджиев при смяната му в Литва, е показате­лен. Треньорът определено не смее да прави много смени в хода на мачовете, а когато предприема такива, те са в последните 10 минути. Дер­менджиев се притеснява ня­кой от играчите да не му се разсърди и на практика се превръща в техен заложник. Абсурдно е да говорим, че треньорът се ползва със се­риозен авторитет пред голя­ма част от състезателите, още повече че много от тях взимат в пъти по-големи възнаграждения от него.

Хората от високите ета­жи на клуба вярват, че пър­вият съперник по пътя към групите на ШЛ ще бъде елими­ниран, но ако това не се случи, жертвата изглежда предопре­делена - старши треньорът.

Евентуална смяна обаче може и да се забави с няколко дни, тъй като в събота Лудогорец гостува на "Армията" и едва ли ще има време за резки дви­жения в толкова кратък срок. Дори и разградчани да от­странят Жалгирис, вероятността Дерменджиев да изка­ра още дълго време начело на отбора е минимална. Зелени­те отбелязаха сериозен ре­грес в играта си през минала­та пролет, а сега затвърдиха тези впечатления и в първия мач с литовците.

Тема спорт: Херо и двама чужденци варианти за Лудогорец

Димитър Димитров-Херо и двама специалисти от чужбина са варианти за нов старши треньор на Лудогорец, според "Тема Спорт". Вече са проведени разговори с всеки един от тях. В момента Херо е начело на казахстанския Иртиш, който отстрани Дунав (Русе) в първия квалифика­ционен кръг за Лига Европа, а във втория играе с Цървена звезда. Първият мач със сърби­те в Казахстан завърши 1:1. Именно преди реванша с Дунав на 6 юли Димитров е имал разговори на тема "Лудогорец". Преди време заради семейни проблеми Херо веднъж вече от­каза. Всичко около неговото евентуално идване в Разград до голяма степен зависи от пред­ставянето на Иртиш и Лудогорец тази седмица в Европа.

С Димитров е обсъждан ва­риант, при който той да пое­ме българския шампион, а Геор­ги Дерменджиев да бъде пред­ложен за негов заместник в Ир­тиш. Като това да е част от сделката, защото Херо има до­говор с казахстанците и по този начин биха могли да се избег­нат неустойки.

Сред опциите от чужбина е румънската легенда Мирча Луческу. За последно през пролет­та той бе начело на Зенит, а преди това дълги години води Шахтьор Донецк. Именно мо­делът на украинците с редовно участие в групите на ШЛ и ЛЕ и привличането на бразилски играчи се опитва да копира Лу­догорец. На този етап обаче Луческу имал сериозни финансо­ви изисквания, а и той самият вече е на 71 години. Според за­познати румънецът е поискал да работи в екип със сина си Разван Луческу, който е пред раздяла с гръцкия Ксанти. Пър­вите сондажи относно Мирча Луческу са още от края на мина­лия сезон.

Има и трети специалист от чужбина, който е в сферата на интерес, като става дума за млад наставник, който говори португалски.

 

 

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

СЛЕД ДУЗПИ: Лудогорец ликува със Суперкупата (ВИДЕО)

Двамата в мача на "Ивайло" бе голяма

Лудогорец и ЦСКА 1948 в спор за Суперкупата

Двата тима подновяват футбола у нас

Дерменджиев: Доволен съм от цялостното представяне на отбора

Треньорът на Лудогорец говори след контролата с Млада Болеслав

Лудогорец приключи контролите в Турция с равенство срещу корави чехи (ВИДЕО)

Разградчани завъртяха 1:1 срещу Млада Болеслав

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки