Аясс: Благодаря на Дунав, че ми даде шанс за развитие

"Подписах договор за 2 години", посочи халфът

Аясс: Благодаря на Дунав, че ми даде шанс за развитие

Договорът между ФК „Дунав“ и ливанския „Ал Ахед“ за трансфера на Самир Аясс е факт. Двете страни подписаха, а футболистът е минал медицински прегледи и се е разбрал за личните си условия. Вече е получена и сумата по договора.

Това заяви Административният директор и член на УС на русенския клуб Огнян Цветанов.

„Ние нямаме моралното право да задържаме футболист, които търси развитие при по-добри условия в друг клуб. Затова и дори не сме се замисляли да спираме Самир Аясс. Желанието бе негово. Той дойде при нас и ни сподели, че има интерес към него. Ливанският клуб се свърза с нас да уотчним детайлите по трансфера, и той вече е факт. Чест прави на Самир, че бе максимално коректен към нас, още повече че неговият договор с „Дунав“ изтичаше в края на този сезон и от 01.01.2018 г. той можеше да преговаря с всеки клуб, за евентуален трансфер, при който клуба нямаше да получи никакви пари за правата му. Вместо това ние регистрираме международен трансфер, с който сме защитили нашите интереси, спазили сме желанията и претенциите на другия клуб и на самия футболист, като всичко е под мониторинга на УЕФА и ФИФА и е съобразено със съответните нормативни уредби“, споделиха още от щаба на „драконите“.

Самир Аясс от своя страна не пропусна да благодари на всички в „Дунав“ за подкрепата.

„Благодаря на ръководството в лицето на д-р Симеон Симеонов и Ивайло Петков, на спортно-техническия щаб и лично на Веселин Великов, както и на всички мои съотборници. Те ми дадоха шанс за развитие и изява, оказваха ми незаменима подкрепа във всеки момент. Благодарение на всичко това ние постигнахме нещо голямо, което съм убеден, че „Дунав“ може да повтори и желая от сърце в края на сезона отборът отново да е сред най-добрите и да заслужи място в евротурнирите“, сподели Аясс.

26-годишният халф потвърди, че интересът е дошъл от ливанския клуб.

„Знаете, че баща ми е от Ливан и за избрах да играя за тази страна. От „Ал Ахед“ се свързаха с мен и ме попитаха за възможността да ме привлекат. Този отбор е почти неизменен шампион на Ливан и участник в Шампионската лига на Азия. Свързах двата клуба и благодарение на тях и на моя мениджър Майс Мустафа постигнахме този трансфер. Подписах договор за 2 години. Така ще мога и да съм близо и под наблюдението и на националния селекционер. Предстои и семейството ми да се премести при мен. Това е желанието ми и благодаря отново на всички в „Дунав“ за дадената възможност“, коментира още Самир Аясс, който бе важна част от тима на „драконите“, изковал 4-то място в елита и участие в Лига Европа.

Университатя Крайова с Петев стигна до сензационен успех над ЧФР Клуж (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до успех с 2:1

Мъри и Гьозтепе с грешна стъпка в Турция (ВИДЕО)

Отборът на българина загуби две точки заради пропуски

Йоан Стоянов бе титуляр за Апоел Беер Шева при успех над Ашдод (ВИДЕО)

Българинът остана до края на мача

Антов и Петко Христов играха за отборите им, но не взеха победи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Кремонезе и Вальо Антов все по-близо до промоция в Серия А (ВИДЕО)

Отборът на българина надви Комо с 2:1 у дома

Специя и Петко Христов с много важна победа в битката за оцеляване

Отборът на българина надви Зюдтирол с 2:1

Алекс Петков и Шльонск загубиха дербито на върха

Отборът му отстъпи срещу Ягелония с 1:3

ОБЗОР: Лийдс удари Стоук, Груев с цял мач(ВИДЕО)

Българският национал с жълт картон, отборът му крачи към ВЛ

Йоан Стоянов спечели БГ дербито в Израел (ВИДЕО)

Българинът и неговият Апоел Беер Шева надвиха Бейтар на Пламен Гълъбов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки