Хиляди посрещат Делио Роси срещу Дунав

 Делио Роси ще направи официален дебют за Левски тази вечер от 21:00 часа на "Герена" срещу Дунав

Хиляди посрещат Делио Роси срещу Дунав

 Делио Роси ще направи официален дебют за Левски тази вечер от 21:00 часа на "Герена" срещу Дунав. Италианският специалист предизвика интереса на футболната общественост у нас, а запалянковците на сините готвят посрещане, подобаващо на голямо име в занаята. Очаква се поне 5 хиляди привърженици да заемат местата на клубния стадион въпреки късния начален час и разгара на отпускарския сезон. В Сектор Б са приготвили и специални транспаранти на италиански език. Делио Роси, освен че работи в Лацио и спечели купа с този тим, е голям привърженик на орлите от Рим, а както е известно, към тях ултрасите на Левски имат нескрити симпатии. Организираните привърженици вече призоваха всеки, който обича клуба, да бъде на стадиона и да покажа на новото треньорско ръководство, че е попаднали в най-популярния български тим. Делио Роси започва да учи български, като първото, което каза публично беше "само Левски".

Специалистът има нелеката задача да научи сините да ходят, а едва след това да тичат, казано на футболен жаргон. Предстои да видим и бележките на първите му идеи в тактически план. Не са изключени и вътрешни размествания. Ясно е, че в началото ще има и недоразумения, които ще са породени от някои експериментални хрумвания на Роси.
Италианският треньор си хареса Габриел Обертан за човек зад нападателя. От тази позиция той може да използва бързината си и да влезе на скорост в наказателното поле. Освен това Обертан притежава и прилична техника. Той ще играе зад Серджиу Буш, който пак ще бъде титуляр за сметка на Жуниор Мапуку. Вляво на нападението се очаква да е Антонио Вутов, а вдясно като външен полузащитник - Роман Прохазка. Черната сила, както нарича себе си Мапуку, отново ще е резерва. А и с оглед лошото му кондиционно състояние не се очертава скоро той да се върне в стартовия състав на сините.

Иван Горанов е контузен и на негово място като ляв бек отново ще е Мики Орачев. Тази зона от доста време е проблемна и след напускането на Веселин Минев сините имат грижи на левия фланг на отбраната.
В средата на терена се очаква да започнат Жорди Гомес и Васил Панайотов. Последният е в по-добра концидия от румънецът Нелуц Рошу.
Целта на сините ще е да не допускат контри - с такава гостите бяха много опасни миналия сезон.
Дунав загуби блясъка си от миналата кампания. Тимът все още няма победа у дома. Играе доста мудно и бавно в предни позиции, защото крилата Бранимир Костадинов и Бирсент Карагерен сякаш остават изолирани. А и както изразиха опасения от Русе, усеща се липсата на продадения в Ливан основен играч Самир Аясс.

Старши-треньорът на гостите Веселин Великов почти сигурно ще пусне като титуляр Васил Шопов, вместо Димитър Георгиев, който стартира и в домакинството на Етър. Офанзивният халф ще действа зад гърба на тарана Мирослав Будинов.

В Дунав ще се опитат да се отърсят от разклатената психологическа обстановка През седмицата изтече информация за спречкване между Марио Петков и треньора Веселин Великов на тренировка педи мача с Етър, което означава, че наставникът има и други проблеми, освен чисто спортно-техническите грижи. Драконите играят свеж и освободен футбол, с максимално опростени разигравания, от няколко години са с непроменен гръбнак на отбора и, общо взето, се придържат към една и съща матрица, което им носи успех. От много време насам те рядко допускат да бъдат надигравани, като се надяват това да продължи и довечера на "Герена
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки