Баждеков съди Левски

Бившият финансист №1 на „Герена“ е бил съкратен в предпенсионна възраст

Баждеков съди Левски

 Константин Баждеков има намерение да съди Левски, съобщи KotaSport.com. Бившият финансист №1 на „Герена“ е бил съкратен в предпенсионна възраст, което е забранено от закона. Именно на това ще позове и Баждеков.


Все пак има вероятност и да не се стигне до дела. Това е възможно, ако настоящите ръководни фактори на „сините“ постигнат някакво извънсъдебно споразумение с бившия ръководител на столичния гранд.

 
Припомняме, че Константин Баждеков пристигна на „Герена“ през 1999 година. Под негово ръководство от спечелени 10 милиона евро с историческото влизане в груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година клубът стигна до задължения от над 25 милиона лева през миналото лято. Към него имаше сериозна вълна от недоволство и от феновете на Левски.


От НКП нееднократно поискаха неговата оставка, която обаче така и не бе подадена. Най-сериозният изблик на неприязън беше след случая със Станимир Стоилов, когато идолът на сектор „Б“ заведе дело срещу „сините“, които пък от своя страна започнаха такова срещу Мъри, за да спасят евролиценза.
 
„Искаме незабавните оставки на настоящия изпълнителен директор г-жа Диана Иванова и бившия изпълнителен директор г-н Константин Баждеков, който освен това, по неясни за нас причини все още е на трудов договор в клуба. Именно въпросните двама са участвали в изготвянето и подписването на двата договора с г-н Станимир Стоилов на 26.05.2016 г. С действията си тогава и сега те превръщат ФК Левски в синоним на некоректен и лъжлив партньор“, написаха в края на месец март от Националния клуб на привържениците.
 
Всичко това принуди собственикът на Левски Спас Русев да развърти метлата. Той уволни считания за дясна ръка на бившия собственик на клуба Тодор Батков, след 18 години работа при 26-кратните шампиони. На негово място пък бе назначен настоящият изпълнителен директор Красимир Иванов. Диана Иванова също вече не е на работа в клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки