Маркиньос: Притеснени сме, но ще бием

Маркош Антонио Малашиас Жуниор вече е еднолично чужденецът с най-много мачове в историята на ЦСКА

Маркиньос: Притеснени сме, но ще бием

Халфът на ЦСКА Маркиньос може би най-добре от всички в съблекалнята познава днешния съперник "Локомотив" (Сф). Бразилецът бе ключова фигура в състава на "железничарите" през миналия сезон, където отбеляза 18 гола. Сега Марки има едва 2 попадения с червената фланелка, а освен това е контузен и няма да вземе участие в столичното дерби. "Надявам се най-накрая ЦСКА да вкара гол. Смятам, че ще бием с 2:0. Трябва да си вдигнем самочувствието малко, защото в последно време го позагубихме", каза пред "България Днес" Маркиньос.

 

"Няма как да кажа, че управленските проблеми в ЦСКА не ни влияят и на нас, играчите. Това се вижда на терена. Ние постоянно четем това-онова. Дори не всичко да е истина, това ни се отразява. Всеки ден излизат нови неща и донякъде сме притеснени. Доскоро не се знаеше дали ще завършим първенството. Можеха във всеки един момент да ни кажат, че от утре сме свободни, и да останем без работа", заяви бившият български национал. "Локомотив" запазиха почти същия отбор от миналата година с някои добри нови попълнения. Имат силен състав и мачът ще бъде много труден. Мога да дам някои съвети на моите съотборници, които ще играят в атаката. Двата отбора се познават много добре, вече се срещнаха няколко пъти този сезон. За Бадема няма какво да се каже. В ЦСКА го познават по-добре и от мен, отличен нападател", добави бразилецът.

 

Маркош Антонио Малашиас Жуниор вече е еднолично чужденецът с най-много мачове в историята на ЦСКА. Халфът с български паспорт записа 111-ото си участие за "червените" в предния кръг, като по този начин задмина сенегалеца Ибрахима Гай. "От вас научавам това. Разбира се, че постижението ме радва много. Винаги съм казвал, че ЦСКА е любимият ми отбор в България. Помня всеки миг, прекаран на "Българска армия", и всяка победа", призна футболистът, който на 30 април ще навърши 33 години. "Не съжалявам, че напуснах "Локомотив" през лятото, защото обичам ЦСКА. В "Надежда" също не ми беше лошо. Там вкарвах повече голове, защото играх като нападател, а сега ме използват повече като халф. Позицията ми при "червените" е много по-различна.

 

В "Локо" играех по-близо до вратата на съперника, тогава се чувствам по-добре. Знам, че феновете на ЦСКА не са доволни от последните ми изяви. Аз самият също имам критики към играта си. Не играя добре, но и тази болка, която изпитвам, донякъде ми пречи да се разгърна. Прогнозата на доктора беше, че няма да играя повече мачове до края на сезона. Започнах лечение и не знам колко време ще ми трябва да се възстановя", обясни Маркиньос. "Засега няма нищо конкретно относно бъдещето ми, още съм тук. Не съм разговарял с шефове на "Локомотив", каквито информации се появиха. Желанието ми е да остана в ЦСКА, но не зависи само от мен. Имам договор до лятото. Във всеки отбор, където съм играл, съм изпълнявал докрай контракта си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки