Пенев: Защитата на титлата с тази игра е абсурд (аудио)

"Направихме не детски, а бебешки грешки при головете днес", ядосва се треньорът

Пенев: Защитата на титлата с тази игра е абсурд (аудио)

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев за пореден път бе много недоволен от показаното от неговите играч при равенството 2:2 като гост на Миньор.

Легендата на ЦСКА заяви, че така нещата няма да се получат, защото се допускат изключително елементарни грешки, защитата на титлата по този начин изглежда абсурдна, предаде репортер на Novsport.com.

„Наистина лично аз нямам обяснение защо се играе по този начин. По един начин се тренира по различен начин се играе. Борим се за титулярно място, борим се да влезем в групата. Накрая и за мача… И за мене доста футболисти не само не са на стадиона, но те са може би на друго място и в друг град“, ядосваше се Пенев на пресконференцията след края на срещата.

„Аз не казвам, че моят отбор може да играе голям футбол, но може да играе добър футбол. Но с такава наивна игра и такива не детски, а бебешки грешки и с такива ситуации. Това вече не се учи. Това е футболен интелект на всеки един футболист. Той сам трябва да реши какво трябва да направи. Защото той не може да спре и да попита – „Тренер, какво трябва да направя“. Тези ситуации ми се повтарят от началото на сезона“, отсече Любо.

Той обаче отново отказа да назове имена. „Това е колектив и обвинявам целия отбор, защото това е колективен спорт. След гола отборът забрави да си подава топката, което за мен е необяснимо. Вместо да имаш със самочувствие, да си подаваш повече, да разиграваш...“

За него към момента защитата на шампионата не стои на дневен ред. „Не се приближаваме, а се отдалечаваме от защитата на шампионската титла. По този начин, с тези действия – абсурд“.

„Миньор игра добре. Не се прекърши по време на мача. Поздравявам Миньор за това желание, което показа и което липсваше в някои футболисти от моя отбор“, адмирира домакините Пенев.
 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки